|

Nefes kesen tatbikat

Kayseri’de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı’nca düzenlenen Erciyes-2017 tatbikatı nefes kesti. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikatta uçaktan atlayan 100 paraşütçü, temsili düşman merkezini imha ettt. TSK envanterine geçen yıl giren Chinook helikopterleri de ilk kez bir tatbikata katıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:40 - 4/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Nefes kesen tatbikat
​Nefes kesen tatbikat

Komandolar tatbikatta hünerlerini sergiledi. Kayseri’de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığınca düzenlenen Erciyes-2017 tatbikatı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı komando tugayları içerisinde hava indirme harekatı yeteneğine sahip olan, bu yeteneğini Kıbrıs Barış Harekatı’nda icra eden ve terörle mücadele operasyonlarında görev alan 1. Komando Tugayı Komutanlığı’nca düzenlenen tatbikat, İncesu ilçesi yakınlarındaki şehit Teğmen Hasan Bak Atma ve Atlama Sahası’nda yapıldı.

KÖPRÜLER UÇURULDU

Tatbikat senaryosu kapsamında 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından havalanan C-130 ve C-160 tipi nakliye uçaklarındaki 100 paraşütçü komando, bölgeye indirme yaptı. Paraşütle atlayan komandolar, temsili düşman muharebe merkezine operasyon düzenledi. Yer güvenliğini sağladıktan sonra düşman merkezine sızan komandolar, patlayıcı yerleştirdikleri düşman karargah binaları ile çevredeki iki köprüyü infilak ettirdi. Bu sırada, operasyona destek verilmesi için uçaktan paraşütle lastik tekerlekli araç, kumanya, yaşam malzemesi ve mühimmat atıldı.


BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Helikopterle bölgeye indirilen toplarla düşman bölgesini tahrip eden kuvvetler, operasyonu başarıyla tamamladıktan sonra yine helikopterle operasyon bölgesini terk etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine geçen yıl giren Chinook tipi iki helikopter de bu yıl ilk kez tatbikatta kullanıldı. Tatbikatı 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül ve Katar’dan gelen askeri bir heyet de izledi. Heyet, göz dolduran komandolara tam not verdi.

#Tugay Komutanlığı
#TSK
7 yıl önce