|

"New York'ta herkes Türkiye'yi takdir etti"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin mültecilere kapılarını açtığını ve duvarlar ören Avrupa'nın aksine 2 milyon Suriyeliye dahi of bile denmediğini açıklayarak, "New York'ta herkes geldi bizi takdir etti mültecileri kabul ettiğimiz için. Kime sorulursa sorulsun Türkiye'yi kendine yakın görür" dedi.

Yeni Şafak
21:14 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 7/10/2015 Çarşamba
AA

Başbakan Ahmet Davutuoğlu, İstanbul'da STK temsilcilerine hitap etti.



Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:



"Diyarbakır Ulu Cami, benim için Mescid-i Aksa kokusunun sindiği bir mekandır. Hepimiz ortak 1 hamurun mayasıyız bu topraklarda asırlarca beraber yaşadık. Kim fitne sokabilir bu topluma? Hayatı boyunca bir arada olanları ayırmak mümkün mü?



Modern sitelerde yaşıyor olabiliriz, o siteleri mahalle kültürüne dönüştürelim. Kimse kapı komşusunu unutmasın. İşte o zaman bu vatan yaşanır olur. Kime ne zarar gelir? Kim bölücülük adına İstanbul'u koparmak istese, hangi Mardin'li koparmaya razı olur. Çünkü Çanakkale Savaşı'nı veren dedelerimiz miras kavgasına düşülsün diye şehit olmadılar.



"İsteniyor ki şu parti Türklerin, şu parti Kürtlerin densin
"

Gelin birlik günü, bugün namus günüdür. Namusunu koruyamayanlar, birliğini koruyamaz. Türkiye'nin her ilçesinde AK Parti bayrağı dalgalanmaya devam edecek bu benim size sözümdür. Diğer partilerin bazı bölgelerde bayrakları yok. Bizim ise her yerde var. İsteniyor ki şu parti Türklerin, şu parti Kürtlerin densin, Türkiye parçalansın. Biz buna izin vermeyiz. Bu mesele bir parti meselesi değil, memleket meselesidir.



Dışarıdaki bazı odaklar 7 Haziran sonrası harekete geçti. Çakallar puslu havaya girermiş. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Türkçe, Kürtçe nasıl konuşursa konuşsun kardeşlik diliyle konuşsun. 12 Eylül'ün ya da 28 Şubat'ın zulüm kokan uygulamalarının yanında kim bu ülke dokunmak isterse gereken yapılacaktır.



"Teröre rağmen seçim hükümetine hayır dediler"

Hükümet kurulamaması, koalisyon olmaması dolayısıyla Anayasal hükümet için davette bulunduğumda, ülkenin zor durumda oluğunu bile bile Bahçeli de hayır dedi, Kılıçdaroğlu da hayır dedi. Size söz veriyorum, hepsi küçük siyasi hesaplar içine girseler dahi bir an dahi hiç bir başka meselenin peşinden yürümeyeceğiz. Terörle mücadeleye rağmen seçim hükümetine hayır dediler.



Bahçeli 'sen terörle mücadele et ben seyredeyim' diye ödev veriyor. Bize ödevi millet veriyor. Ülkemizi hükümetsiz sınırlarımızı sahipsiz bırakmayız.



"Mehmetçik, Kürt'se de Mehmetçiktir Türk'se de"

'Senin Mardin'de akraban var' gibi tehditler verildi. Buna izin vermeyeceğiz. Birileri Türkiye'yi kaosun içine çekmek isterse, biz ondan da sıyrılmaya devam ederiz. Ama bunların olabilmesi için, Türkiye bir ulus devletin adı değildir, değerler silsilesinin adıdır. O yüzden 'Peygamber Ocağı' diye silahlı kuvvetler anılmıştır. Mehmetçik, Kürt'se de Mehmetçiktir Türk'se de.



Kürtlerin devleti, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. O kardeşim de benim kadar, bu ülkede hak sahibidir.



New York'ta herkes geldi bizi takdir etti mültecileri kabul ettiğimiz için. Avrupa'da mültecilere duvar örüyorlar, bizde 2 milyon Suriyeliye bir of bile demediler. Yüreğimizi açtık. Halep, Maraş'ın Antep'in kardeşidir.



"Filistin Bayrağı'ndan gurur duydum"

Filistin Bayrağı'nın asılmasından gurur duyduk.29 Kasım 2012'de Filistin, BM'ye üye olmayan devlet olarak tanındığı zaman Abbas'tan sonra İsrail'i savunan bir bakan ve Filistin'i savunan ben vardım. Ondan sonra Mahmud Abbad sarıldı ve dedi ki, 'siz farkınızı gösterdiniz.'



Geçtiğimiz ay BM'de Abbas'a 'benim konuşmamı bekleyebilir misiniz bayrak töreni için' dedim, 'Bütün dünya beklese ben sen gelene kadar o töreni yapmam' dedi.



Filistinli'ye sorasınız hangi ülke senin adına konuşur diye sorsanız 100 kişiden 100'ü de Türkiye der. Allah kardeşliğimizi daim eylesin."








#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#stk
#temsilci
9 yıl önce