|

Nizam-ı Alem: Işımer yargılansın

Nizam-ı Alem Genel Başkanı Tuna Koç, Mehmet Akif'le ilgili sözleri üzerine tepkileri toplayan Tuğgeneral Yalçın Işımer'in "halkı askerlikten soğutmak" suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

.
00:00 - 2/10/1999 Cumartesi
Güncelleme: 14:52 - 14/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Nizam-ı Alem: Işımer yargılansın
Nizam-ı Alem: Işımer yargılansın

ANKARA- Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı Tuna Koç, Mehmet Akif Ersoy'la ilgili sözleri yüzünden tepkileri üzerine toplayan Tuğgeneral Yalçın Işımer'in "halkı askerlikten soğutmak" suçundan yargılanması gerektiğini söyledi. Koç, "Bu açıklama, Türk milletinin değerlerine, inançlarına ve bir Türk subayına yakışmayacak bir açıklamadır" dedi. Bu arada Koç, Rusya'nın Çeçenistan'ı bombalamasına milliyetçi kadroların da içinde bulunduğu hükümetin tepki göstermemesini kınadığını ifade etti. Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı Tuna Koç, dün ocak genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Çeçenistan ve Rusya arasındaki savaşla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koç, Rusya'da patlayan ve masum sivillerin ölümüne yol açan bombalardan Çeçenler'in sorumlu olmadıklarını açıklamalarına rağmen, Rusya'nın olayların failini Çeçenler olarak gördüklerini söyledi.

"Rusya, Türkiye'den vize mi aldı ?"

Rusya'nın barışı tek taraflı bozmasına, bir haftadır hava harekatı yapmasına rağmen Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un barış çağrısı yaptığını, ancak Rus hükümetinin uluslararası hukuka uymayan saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Koç, "Rusya'nın hava saldırılarının Türkiye'de hükümet ortağı olan ANAP'ın Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Moskova ziyaretinin bitmesinin hemen ardından başlaması ve Başbakan Bülent Ecevit'in Çeçenleri terörist gibi gösteren açıklaması, Rusya'nın saldırıları başlatmak için Türkiye'den vize almış gibi görüntü verdiğini üzülerek belirtmek istiyorum. Türkiye izin vermemiş olsaydı Rusya buna cesaret edemezdi" diye konuştu. Koç, Nizam-ı Alem Ocakları olarak Rusya ile Çeçenistan'ın barış içerisinde olmasını istediklerini ve barışın sağlanması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

"Türk subayına yakışmayan bir açıklama"

Koç, başka bir gazetecinin, Tuğgeneral Yalçın Işımer'in Mehmet Akif Ersoy hakkında söylediği sözlerle ilgili sorusuna şu karşılığı verdi: "Türk Milletinin değerlerine, inançlarına ve bir Türk subayına yakışmayacak bir açıklamadır. Derin devletin halkla askeri birbirinden soğutma çabalarının bir parçasıdır. Bu sözleri söyleyen subayın, 'halkı askerlikten soğutmak' suçundan yargılanması gerekmektedir. Deprem sırasında da bazı sivil toplum kuruluşlarının yardım yapmasını, propaganda yaptıklarını ileri sürerek, engellemek istemişlerdir. Bunları, derin devlet dediğimiz kurumların yaptığını tesbit etmiş bulunuyoruz. Türkiye'nin sorunları bulunan Ermenistan, Hıristiyanlar, Yahudiler yardım yapabilirken, müslüman Türk milletinin yardım yapamaması utanç vericidir. Milletimizin inançlarını hazmedemeyenlerin, İstiklal Marşı'nı da hazmedemedikleri görülmüştür. İstiklal Marşı'mızın yerine başka marşların ikame edilmesi tartışması gündeme getirilmek istenmektedir. Ancak herkesin hevesi kursağında kalacaktır."


25 yıl önce