|

Nusaybin’de 3 asker şehit

Nusaybin’de teröristler bir eve döşediği el yapımı patlayıcıları askerin içeri girdiği sırada patlattı. Uzman çavuşlar Mehmet Kılınç, Ferhat Aktaş ve Cengiz Poyraz şehit oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:49 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) patlatılması sonucu 3 asker şehit oldu. Nusaybin'de TSK ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından bir binada arama çalışmaları yapıldığı sırada teröristler tarafından binaya yerleştirilen EYP patlatıldı. Patlama da Uzman çavuşlar Mehmet Kılınç, Ferhat Aktaş ve Cengiz Poyraz şehit oldu.



ÇOCUĞUNU GÖREMEDİ

Saldırıda şehit düşen Jandarma Kılınç'ın Malatya'daki babaevine acı haber ulaştı. Anneler Günü'nde oğlunun şehit haberini alan Nazife ile baba Tayyar Kılınç, gözyaşlarına boğuldu. Şehit haberinin duyulmasının ardından, babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehit Kılınç'ın 3 yıl önce evlendiği eşi Ceyda Kılınç'ın 6 aylık hamile olduğunu söyleyen yakınları, “Çocuğunu göremeden şehit oldu” diyerek gözyaşı döktü.



YÜREĞİ DAYANMADI

Ferhat Aktaş'ın da Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin Türkeli Mahallesi'nde ikamet eden annesi Elif Aktaş'a acı haberi akrabaları verdi. Fenalık geçiren anne Aktaş'a sağlık ekipleri müdahale etti. Askeri yetkililer anne Aktaş'ı teselli etmeye çalıştı. Bursalı Poyraz'ın şehadet haberi babaevine verildi. 1 yıl önce uzman çavuş olan şehidin bir de kız kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Poyraz'ın yakın bir zaman önce nişanlandığı ve önümüzdeki kasım ayında da düğününün olacağı öğrenildi.






#Nusaybin
#Şehit
8 yıl önce