|

O katile bir dava daha

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy ve Kuleli etrafında terör estiren ve Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ı şehit eden teröristlerden biri olan Kuleli Askeri Lisesi eski Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı hakkında, cinayet ve darbe girişimi dışında ‘darp ve alıkoyma’ suçlarından da dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
15 Temmuz’un darbeci katillerinden dönemin Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Mürsel Çıkrıkçı, polis ve vatandaşları sabaha dek rehin almıştı.
15 Temmuz’un darbeci katillerinden dönemin Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Mürsel Çıkrıkçı, polis ve vatandaşları sabaha dek rehin almıştı.

Emrindeki Uzman Çavuş Sadık Atıcı ile birlikte darbe gecesi 1’i polis 6 vatandaşı darp ederek sabaha kadar alıkoyan Çıkrıkçı hakkında 7 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası isteniyor. ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘görevi kötüye kullanmak’, ‘kamu görevi nedeniyle kişiyi kasten yaralama’, ‘silahla tehdit’ suçları kapsamında dava haklarında iddianame hazırlanan Çıkrıkçı ile Atıcı, darbecilere müdahale etmek üzere bölgeye gönderilen polislerle vatandaşlardan bazılarını silah zoruyla rehin almış, “Sizi öldürürüm. Eğer teslim olmazsanız infazınızı gerçekleştiririm” diyerek tehdit etmişti. Zorla alıkoyduğu vatandaşları el ve ayaklarına kelepçe taktırmak suretiyle sabaha dek Kuleli önünde tutsak eden FETÖ’cü Çıkrıkçı, vatandaşlara silah sıkılması emrini verenlerden biriydi.

Bu arada FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde derdest edilecek üst düzey isimleri toplayacağı yerlerden birisi olan Çekmeköy Kışlası’yla ilgili görülen davada da mütalaa açıklandı. Mütalaada kışlada rehin alınacak kişilere ‘gözcülük’ yapacak olan tutuklu iki teğmen Muhammet Yalçın Güzeltaş ve Haşmet Tavşanoğlu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

#FETÖ
#Mürsel Çıkrıkçı
6 yıl önce