|

Odunluk evleri oldu

Halep'te artan bombardımanlardan kaçarak Türkiye'ye gelen 11 kişilik Suriyeli aile, Gaziantep'te sığındıkları odunlukta yaşam mücadelesi veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 01:33 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden biri de Haççuz ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, açılan insani koridor sayesinde yaklaşık 3 ay önce Halep'ten kaçarak Türkiye'ye sığındı. En büyüğü 11 yaşındaki 8 çocuklarıyla merkez Şahinbey ilçesi Tışlaki Mahallesi Nazar Sokak'ta bir odunluğa sığınan aile, ev sahibi ve komşularının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.



ÖLÜMÜN ALTINDA YAŞIYORDUK


Baba Ömer Haççuz, Suriye'de her an bombardıman olacak korkusuyla yaşadıklarını söyledi. Haççuz, “Halep'te su yok, elektrik yok, hastane yok, ilaç yok. Sürekli bombardıman oluyor, ölümün altında yaşıyorduk" diye konuştu.





YÜREĞİM PARÇALANDI


Odunluğun sahibi Halime Demir de yakacak almak için odunluğa gittiğinde Suriyeli aileyle karşılaştığını kaydetti. Demir, “Kapıyı açınca daracık yerde 8 çocukla 2 anne gördüm. Yüreğim parçalandı" dedi.


#Halep
#Haççuz
#Suriyeliler
7 yıl önce