|

Oğlumun elleri biz olacağız

Antalya’daki evlerinin balkonunda yakıt kartuşlarını roketin altına yerleştirirken meydana gelen patlamada iki elini kaybeden liseli Altuğ’un babası TÜBİTAK görevlisi Tuncay Ö., “Altuğ bilim aşığı bir çocuk. Bundan sonra oğlumun elleri biz olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Oğlumun elleri biz olacağız
Oğlumun elleri biz olacağız

Antalya’daki deney faciasında ellerini kaybeden lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Altuğ Ö.’nün babası TÜBİTAK Gözlemevi başuzmanlarından Tuncay Ö., bundan sonra evladının elleri olacaklarını söyledi. Olayda hafif yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Tuncay Ö., TÜBİTAK tarafından 20 yıldır Antalya Saklıkent’te Gökyüzü Şenlikleri düzenlendiğini, oğlunun da bu şenlikler için deneme roketi hazırladığını kaydetti.

AÇIK ALANDA DENEME YAPACAKTIK

Oğlunun birkaç senedir küçük deneme roketi üzerinde çalıştığını anlatan baba, “Roketi evde denerken patlama olduğu doğru değil. Balkonda yakıt kartuşlarını roketin altına yerleştirirken patlama meydana geldi. Kartuşları yerleştirdikten sonra açık alanda deneme yapacaktık. Bu 30-40 metre kadar gidebilen deneysel roket. Patlamanın yakıtta bir sıkışma veya havanın sıcak olmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum" dedi.

ÇİFT KOL NAKLİ UYGUN

Oğlunun sağlık durumu hakkında da bilgi veren baba, Altuğ'un ellerine protez takılması için araştırma yaptıklarını söyledi. Altuğ'un durumu hakkında Türkiye'nin ilk çift kol naklini yapan ekipte yer alan Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan açıklama yaptı. Özkan, "Çift kol naklini biz birkaç kategoriye ayırıyoruz. Altuğ, çift kol nakli için uygun bir aday gibi görünüyor. Bunun için de hem Altuğ'un hem de ailesinin isteğinin olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


#Antalya
#Türkiye
#Deney
7 yıl önce