|

Oğlundan önce Halisdemir’in kabrine gitti

Niğde’den ve farklı illerden gelen yüzlerce kişi dün, şehit Ömer Halisdemir’in kabrine akın etti. Oğlunu bir yıl önce kanserden kaybeden 85 yaşındaki Ayşe Sülüsmanlar, oğlundan önce Halisdemir’in kabrine giderek dua etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2016 الإثنين
Güncelleme: 21:25 - 11/09/2016 الأحد
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabri, arife günü ziyaretçi akınına uğradı. Günün ilk saatlerinde Niğde'den ve farklı illerden gelen yüzlerce kişi, şehit Halisdemir'in kabrini ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Ziyaretçiler, şehit Ömer Halisdemir için konulan anı defterine de duygularını yazdı.



BİR ÖMER GİDER 5 ÖMER GELİR


Bastonla güçlükle yürüyen 85 yaşındaki Ayşe Sülümanlar, geçen yıl oğlu Mürsel Sülümanlar'ı kanserden kaybettiğini, oğlunun mezarına ziyarete gitmeden Ömer Halisdemir'in kabrinde dua ettiğini söyledi.



Zonguldak'ın Ereğli ilçesinden Niğde'ye gelen 4 arkadaş da şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okudu. Anı defterine duygularını yazan Soner Acar, “Zonguldak Ereğli'den geldik. Ömer ağabeyimiz bizim için can verdi, kan verdi. Arife gününde geldik dua ettik. Allah'ım Peygamber Efendimize komşu etsin inşallah.” dedi. Emre Demir ise, “Ömer ağabeyimizi arefe gününde ziyaret etmek için geldik. O bizim için 15 Temmuz gecesi gerekeni yaptı. Bir Ömer gider 5 Ömer geliriz” diye konuştu. Şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret eden Yılmaz Tuğrul da, “Bu mübarek günde şehidimizi ziyarete geldik. Adana'da memurum, şehidimiz için duamızı ettik, Allah kabul etsin” dedi.



Onlarsız geçecek


Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yakınlarını şehit verenler, arife gününde şehitlerinin Karşıyaka Mezarlığındaki kabirlerini ziyaret etti. Darbe girişiminden iki ay sonrasına denk gelen Kurban Bayramı'na buruk giren çok sayıda şehit yakını, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarlıkta “15 Temmuz Şehitleri” için yapılan bölümdeki yakınlarının kabrine ziyarette bulunarak, dua etti. Aileler şehitlerin mezarını temizleyip çiçeklerle süsledi, yakınlarının kabrinde Kur'an okudu. Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde şehit olan Murat İnci'nin kardeşi Mesut İnci abisini ziyarete geldiğini, onsuz geçen ilk bayramlarının çok zor olduğu dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde şehit olan Sümer Deniz'in eşi Emine Deniz de iki çocuğuyla geldiği ziyarette hissettiklerini “Eşimi çok özledim. Çok zor bu acı” sözleriyle dile etirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde şehit düşen Özgür Gencer'in kardeşi Şenol Gencer de “Kardeşim yanı başımda şehit oldu. Onsuz geçen ilk bayramımız. Vatan sağ olsun” dedi.





#Ömer Halisdemir
#FETÖ
#Niğde
٪d سنوات قبل