|

Öğretmenler hem öğretecek hem öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı" kapsamında değerlendirme toplantısına katıldı. Bilgili, öğretmen yetiştirmenin bir süreç olduğunu söyledi. Bilgili, Bakanlık olarak, öğretmenleri görevleri boyunca geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
16:41 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 5/05/2016 Perşembe
AA
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre​ Bilgili, yaptığı açıklamada, Bakanlığın öğretmen yetiştirmede yeni bir dönem başlattığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre​ Bilgili, yaptığı açıklamada, Bakanlığın öğretmen yetiştirmede yeni bir dönem başlattığını söyledi.

Bakanlık tarafından yürütülen "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı" kapsamında Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, yaptığı açıklamada, Bakanlığın öğretmen yetiştirmede yeni bir dönem başlattığını söyledi.



Ataması yapılan öğretmenlerin doğrudan sınıflara gitmek yerine programa tabi tutulduğunu belirten Ahmet Emre Bilgili, "Artık atamasını yaptığımız öğretmenler doğrudan okullarına, sınıflarına gitmiyor. 6 aylık bir eğitim döneminden geçerek sınıflarına ve öğrencilerine daha alışıp gidiyor." diye konuştu. Bilgili, geçen şubat ayında atanan 30 bin öğretmenin ülke genelinde 6 aylık eğitime tabi tutulduğunu dile getirdi.



Tecrübeli öğretmenler aday öğretmenleri yetiştirecek


Söz konusu öğretmenlerin başlarında, "danışman öğretmen" olarak adlandırılan görevliler olduğunu ifade eden Ahmet Emre Bilgili, şunları kaydetti:



"Öğretmen, öğretmenin gölgesi altında yetişir. Tecrübeli öğretmenler yeni öğretmenlere bilgilerini aktaracak, onlarla beraber sınıflara girecek, şehri, okulu, sınıfı tanıyacak, kültürü, kültürel mirası tanıyacak, öğretmenlerimiz daha donanımlı hale gelecek. Bu da doğal olarak öğrenciye yansıyacak. Daha iyi öğrencilerimiz yetişecek. Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz."



Toplantıya, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin ile 186 aday öğretmen de katıldı.



#Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı
#Çanakkale
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Ahmet Emre Bilgili
#MEB
8 yıl önce