|

Oğuz Haksever: Darbeye karşı olmak medyanın işlevidir

15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade ile medyanın darbe karşısında duruş göstermesinde etkin olan isimlerden Oğuz Haksever genç gazeteciler ile buluştuğu toplantıda, "Darbeye karşı olmak medyanın işlevlerinden biridir" dedi. Haksever, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı televizyonlar aracılığı ile darbeye karşı sokaklara çağırmasının da çok etkili olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
19:21 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 19:41 - 23/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

İletişim Platformu'nun Fatih Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği "İletişim Buluşmaları" toplantısının ekim ayı konuğu olan NTV Program Sunucusu Oğuz Haksever, "15 Temmuz'da Sürecinde Medyanın Rolü" konulu konuşmada, bir çok darbe gördüğünü ancak 15 Temmuz'un çok farklı bir darbe girişimini olduğunu söyledi.



15 Temmuz'un milli iradede son nokta olduğunu belirten Haksever, “Darbe başarılı olsaydı medya ne yapacaktı? Bunun tartışmasını yapmak lazım. Medya darbelere hep uyumlu davrandı ama bazıları için için buna hep muhalefet etti." dedi.



Medyanın 15 Temmuz sürecinde olanı vermesinin bile halk üzerinde bir bilinç oluşturduğunu vurgulayan Haksever, şöyle konuştu:



  • “17-25 Aralık meselesi var, Gezi de bir manipülasyon söz konusuydu, bana göre toplumsal olarak çok yerindeydi ancak saptırıldı. Medyanın olanı vermesi bile darbeye karşı halkta bilinç uyandırdı. Medya için o gece kritik olan, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 'Bu bir kalkışmadır' demesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk'te halkı darbeye karşı koymaya çağırması. Generallerin yayınlarda darbeye karşı olmalarını söylemeleri en etkili yöntemlerden biri oldu. Sokağa çıkmayan askerler bile bir darbe yapıldığını televizyonlardan öğrendi. Görsel paylaşımlar çok büyük destek verdi, o da medyadır. Halkın direnişi görülmeye başladıktan sonra darbe başarısızlığa uğradı. Benim en çok canımı sıkan yabancı basının tavrıydı. Aslında 15 Temmuz ulusal, toplumsal hazinemizin en değerli parçalarından biri haline geldi. Darbeye karşı olmak da medyanın işlevlerinden biridir."



İletişim Platformu Başkanı İsmail Hakkı Erol da yaptığı konuşmada, medyanın önemli isimlerini ağırlamaya devam ettiklerini, Oğuz Haksever'e katılımından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.



#İletişim Platformu
#Oğuz Haksever
#15 Temmuz
8 yıl önce