|

Okulda FETÖ CIA buluşmaları

FETÖ’nün 2003'ten itibaren ABD Büyükelçiliği tarafından kontrol altında tutulduğu ortaya çıktı. Filipinler darbesinde “misyon şefi” olarak görev yapan ABD ajanı Philip Kaplan’ın FETÖ elebaşlarıyla Ankara’da toplantılar yaptığı belirlendi. 19 Kasım 2003’te FETÖ’cü Cemil Koca’nın da katıldığı toplantıda örgütün yeni dönemdeki asker, polis ve istihbarat stratejisi masaya yatırıldı. Toplantının Gülen’in Ankara’da bulunurken kullandığı odada yapılması ise dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Okulda FETÖ CIA buluşmaları​​
​Okulda FETÖ CIA buluşmaları​​

15 Temmuz’da Türkiye’de darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün ABD Büyükelçiliği tarafından resmi olarak muhatap kabul edildiği Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaya çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturma kapsamında yaptığı tespitlere göre ABD, AK Parti’nin iktidara gelmesinin hemen ardından FETÖ’ye desteğini arttırdı.

CIA KONTROLÜ!

FETÖ, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Siyasi İşler bölümünde görevli CIA ajanları ve diplomatlar tarafından sürekli kontrol altında tutuldu ve desteklendi. ABD’liler FETÖ’nün üst düzey elemanlarıyla sık sık bir araya gelip toplantılar yaptı.

O isimlerden biri de, 2003 yılında ABD Büyükelçiliği’nde 3. katip kadrosunda görünen Philip Kaplan oldu.


DİPLOMAT DA ORADAYDI

Kaplan, 19 Kasım 2003’te FETÖ ile koordinasyon toplantısı yaptı. Bu toplantıda elebaşı Fetullah Gülen’i temsilen FETÖ’nün üst düzey isimlerinden Cemil Koca bulundu. ABD’li Kaplan’ın yanında ise büyükelçilikte 3. katip olarak görev yapan ajan/diplomat William Tuitle yer aldı. Toplantıda, FETÖ’nün yeni dönemdeki asker, polis ve istihbarat stratejisi masaya yatırıldı.

GÜLEN’İN KULLANDIĞI ODA

Toplantının yapıldığı yer ise dikkat çekti. ABD’liler FETÖ yöneticileriyle Ankara Yenimahalle’de bulunan Samanyolu Eğitim Kurumları’nda bir araya geldi. FETÖ elebaşı, Ankara’da bulunduğu zamanlarda bu okulun beşinci katındaki odada kalıyordu. Toplantının da o odada yapıldığı belirtiliyor. Tanık anlatımlarına göre bu odada büyük bir dünya haritası asılıydı ve haritada yer alan ülkeler iki ayrı renkteki raptiyelerle işaretliydi. Sarı raptiyelerle işaretlenmiş ülkelerde FETÖ okulu bulunuyor, beyaz raptiyeyle işaretlenmiş ülkelerde ise okul açılması planlanıyordu.


FİLİPİNLER DARBESİNDE GÖREVDEYDİ

FETÖ’nün asker, yargı ve istihbarat stratejilerinin belirlendiği toplantıya katılan ajan-diplomat Philip Kaplan’ın profili oldukça dikkat çekiyor. Soğuk savaş uzmanı olan Kaplan’ın gazetecilik alanında da yüksek lisansı bulunuyor. Kaplan, 1987’de Filipinler’de misyon şefi olarak görev yaparken ABD desteğiyle ortaya koyulan darbe girişimi yaşandı.

KOSOVA KRİZİNDE
EKİBİN İÇİNDEYDİ

Başarısız darbede, isyancıların lideri olan Honasan’ın kuşatma altında tutulduğu yerden bir ABD helikopteriyle kaçırıldığına yönelik CIA raporları o dönem ABD gazetelerinde yayınlandı. Ayakkabı satıcısı bir babanın ve Ukrayna göçmeni ev hanımı bir annenin oğlu olan Kaplan, Kosova krizinde de ABD Dışişleri Bakanlığı adına politika belirleyen ekibin içindeydi.

Koordinasyon
Koca’da
O dönem ABD’li ajanlarla bu okulda toplantılar yapan FETÖ yöneticisi Cemil Koca, bir vaazında “Türkiye’de ciddi manada hakim ve savcıya ihtiyaç var. Türkiye’de hukuk fakültelerinde okuyan ve görev yapan abileriniz var. Ancak bunlar yetersiz. Bizim çok daha fazla hukukçu yetiştirip hakim savcı çıkartıp bütün boşlukları hizmet fedaileri ile doldurmamız lazımdır” ifadelerini kullandı. Emniyetin tespitlerine göre bu vaazı veren Koca, Gülen’in 2001 yılındaki talimatıyla askeri okullar ve polis akademisine girecek öğrencilerin belirlenmesinde koordinasyon görevini de yürütmeye başladı. Yurt dışına kaçan Koca, hakkında yakalama kararı bulunuyor.

#ABD
#FETÖ
#CIA
7 yıl önce