|

Müezzinoğlu: Yanlış yapan bedelini ödeyecektir

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, HSYK'nın ihraç kararlarına ilişkin "Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir" dedi. Müezzinoğlu AK Parti'nin kapatılmış olması durumunda, şu anda konuşulan olumlu gelişmelerden bahsetmenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

Yeni Şafak
17:35 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 17:39 - 12/05/2015 Salı
AA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HSYK'nın ihraç kararlarına ilişkin, Türkiye'de geçmişte çeteleşmiş bir hukuk anlayışının milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştığını belirterek, "Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir. Siyasetçi yapıyorsa, siyasetçi sandıkta zaten en fazla 1,5 yılda bir hesap veriyor ama bunu hukuk kılıfı, kurumların verdiği güç kılıfı içinde, milli iradeye bir tuzak şeklinde kullananlar, bundan sonra mutlaka bedelini ağır ödeyecektir. Bana göre bu da bundan bir örnek" dedi.



Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, HSYK 2. Dairesi'nin 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına karar vermesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:



"Bu millet, 1960'tan bu yana milli iradenin hak ve hukuku adına çok ağır bedeller ödemiştir. Bu milletin seçtiği başbakan, bakanlar idam edildi. Esasında idam edilen milli iradeydi, milletin beklentileri, kaderiydi. Sonraki dönemlerde de 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta bu millet ağır bedeller yaşadı. AK Parti de kapatma davasından bir oyla kurtuldu. Esasında kurtulan AK Parti değil milli iradeydi. 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiydi."



AK Parti'nin kapatılmış olması durumunda, şu anda konuşulan olumlu gelişmelerden bahsetmenin mümkün olmayacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye'de geçtiğimiz dönemde de çeteleşmiş bir hukuk anlayışı, bu milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştı. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir. Siyasetçi yapıyorsa, siyasetçi sandıkta zaten en fazla 1,5 yılda bir hesap veriyor ama bunu hukuk kılıfı, kurumların verdiği güç kılıfı içinde, milli iradeye bir tuzak şeklinde kullananlar, bundan sonra mutlaka bedelini ağır ödeyecektir. Bana göre bu da bundan bir örnek" ifadelerini kullandı.



#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#HSYK
#AK Parti
#savcıların ihracı
9 yıl önce