|

Ölüm nedeni kalp krizi

12. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu’nda bitiş çizgisine 500 metre kala hayatını kaybeden Zeynel Murat Batur’un cenazesi ailesine teslim edildi. Antalya Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporuna göre Batur’un ölüm nedeni kalp krizi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 07:42 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Ölüm nedeni kalkrizi
Ölüm nedeni kalkrizi

Antalya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu'nda fenalaşan Zeynel Murat Batur'un kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İstanbul'da bir teknoloji şirketinde koordinatör olarak çalışan 36 yaşındaki Zeynel Murat Batur, bir grup arkadaşıyla geldiği Antalya'da katıldığı maratonun bitiş çizgisine 500 metre kala yer yığılmış, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı. Batur'un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı.





SPORDA ÇOK AKTİFTİ


Antalya Adli Tıp Kurumu'nun otopsi sonrası hazırladığı raporda, Batur'un kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Batur'un cenazesi, dün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan yakınları tarafından teslim alındı. Cenaze daha sonra hava yoluyla İstanbul'a gönderildi. Batur'un kuzeni Raci Batur, “Hiçbir sağlık problemi yoktu. Sporda çok aktif bir çocuktu, sürekli bu tür yarışlara katılırdı" dedi.



RAPOR İSTENMEDİ


Bu arara organizasyonu düzenleyen firma Turset Project Management'in sahibi Özgür Emeklioğlu, yarışmacılardan sağlık raporu istenip istenmediği konusuyla ilgili sorular üzerine, “Son derece elit sporcuların katıldığı değil, halka açık bir yarış bu. Dolayısıyla insanların beyanlarını esas alıyoruz. Dosyalarında da bu beyanların bazı şartları sağlamaları karşılığında yarışlara katılabiliyor. Tesadüf olarak Batur'un yanında yarışmaya katılan bir anestezi uzmanı ve bir doktor, eş zamanlı koşarken olayı görüyor ve anında müdahaleyi yapıyor. Ardından ambulans ekibi alana geliyor acil olarak hastaneye kaldırııyor. Maalesef kurtarılamıyor" diye konuştu.







#Antalya
#Kalp krizi
7 yıl önce