|

Ölüm uykusu

Ankara’nın Kalecik ilçesinde bir yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazanın ardından adeta kan gölüne dönen araçtaki 8 yolcu feci şekilde hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 06:58 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Ölüm uykusu
​Ölüm uykusu

Ankara’da sürücüsü uyuyan bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 8 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Kastamonu’dan gece 00.30’da Ankara’ya hareket eden Sedat Gürer yönetimindeki 06 FR 0311 plakalı yolcu otobüsü, sabah Kalecik ilçesi sınırlarında, Çankırı-Çandır yol ayrımında kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42), Ali Yıldız (19), Gamze Duru (25), Öznur Bideci, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar ve Vasfiye Arslan hayatını kaybederken, 11’i ağır 34 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Kırıkkale ve Ankara’daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Kazada yaralanan Aytaç Çağlar Fakı, “(Otobüs şoförü) Büyük ihtimal uykusuzluk vardı. Saat 03.30’da mola verdik. Sonra uyumuşum. Kaza yaptığımız yer dümdüz bir yol. Yani kaza yapılacak bir yer değildi. Herkesin tahmini otobüs şoförünün uyuduğuydu. Uyumasaydı belki bu 8 kişi ölmeyecekti" dedi.

ŞOFÖR YOLU BİLMİYORDU

Otobüsün şoförünün yolu bilmediğini öne süren Çağlar, "Şoförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu. Başka bir ilin otobüs şoförüydü. Çünkü birkaç kere yolu kaçırıp tekrar geri gelerek döndüğümüz oldu” diye konuştu.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, sürücünün uyuması sonucu meydana gelen trafik kazasıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

#Ankara
#Trafik kazası
7 yıl önce