|

Ölüm yolunda destan yazdılar

Güvenlik güçleri, Necmettin öğretmenin şehit edildiği ve "ölüm yolu" olarak bilinen Tunceli-Pülümür yolunun tam ortasındaki Uzuntarla bölgesini teröristlerden temizledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:45 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teröristlerden temizlenen Tunceli- Pülümür yolunu otomobiliyle geçti. Soylu bölgede görev yapan askerlerle sohbet etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teröristlerden temizlenen Tunceli- Pülümür yolunu otomobiliyle geçti. Soylu bölgede görev yapan askerlerle sohbet etti.

Terörle mücadelede "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" şiarıyla yürütülen operasyonlarda son olarak Tunceli Pülümür’de güvenlik güçleri destan yazdı. Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı şehit eden teröristler, "ölüm yolu" olarak anılan Tunceli-Pülümür yolunun tam ortasındaki Uzuntarla bölgesinde etkisiz hale getirildi. Hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler, önceki gün askeri helikopterlerle alındı. Hemen hemen tamamı PKK’nın sözde üst düzey sorumlularından oluşan PKK’lıların arasında Suriye ve İran asıllı teröristlerin de bulunması dikkat çekti.

YOLDAN GÜVENLE GEÇTİ

Bu operasyonla örgüt "girilemez" denilen bir bölgede yenilgiye uğratıldı. Başarılı operasyonun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün bölgeyi ziyaret etti. Soylu, teröristlerin yol kestiği, kimlik kontrolü yaptığı, vatandaş kaçırdığı, TIR’ları yaktığı Tunceli-Pülümür karayolundan otomobille geçti. Soylu’nun 30 kilometrelik yoldaki yolculuğu için önlemler bir gün önceden alındı. Dağlara ve kritik bölgelere çok sayıda asker yerleştirildi. Konvoyuyla yoldan geçen Soylu’ya bu yolculuğu sırasında havadan Cobra ve Skorsky helikopterleri de eşlik etti. Böylelikle Türk askeri ve polisi için geçilemez hiçbir noktanın olmadığı da ortaya konuldu. Operasyon ve Bakan’ın yolculuğu ile bölücü terör örgütü PKK’ya sadece askeri açıdan değil psikolojik olarak da büyük bir darbe vurulmuş oldu. 

6 terörist havadan
öldürüldü

TSK, Siirt Pervari kırsalında 21 Temmuz günü icra edilen operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı gün Diyarbakır Lice kırsalında icra edilen operasyonda bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında, bin 190 kilogram amonyum-nitrat, 25 el bombası, 150 adet fünye, 9 araç telsizi, 6 telsiz, 8 adet mikrofon, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

#PKK
#Tunceli
#Necmettin Yılmaz
7 yıl önce