|

Ömer Çelik: Almanya bu yanlıştan dönmeli

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Adalet Bakanı Bozdağ'ın katılacağı etkinliği yasaklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Bu yanlıştan dönmeleri gerekir" dedi.

Yeni Şafak
12:40 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 13:01 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Paris'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Paris'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğe izin verilmemesine ilişkin, "Bu yaptıkları duvar örmektir ama bu duvarın bize zararı olmaz. Bu duvarın onlara zararı olur, kendi demokrasilerine zarar verirler. Kendilerinin bununla yüzleşmeleri lazım. Temel değerleri hatırlatıyoruz, bu yaptığınız demokratik haklara sığmaz, demokratik hakkın engellenmesidir. Toplantı hakkı, ifade hürriyeti hakkı bunlar temel haklardır ve bunları engelliyorsunuz. İkincisi de 'Türkiye'deki sorunlar taşınmasın' diyerekten olmayan bir şeyin hassasiyetini sürekli ortaya koyuyorlar ama yaptıkları şey şudur; Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının, siyasilerin oraya gitmesini engelleyerek, vatandaşlarımızla buluşmasını engelleyerek aslında onlar da Türkiye'nin iç siyasetine dönük bir kampanya yapmış oluyorlar" ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu: Almanya'nın yaptığı yanlış Almanya'dan kabul edilemeyecek 'Türkiye' senaryosu! Adalet Bakanı Bozdağ: Tam bir faşist uygulama Çavuşoğlu: Almanya patron değil gereken cevabı veririz Diplomatik provokasyon

#Almanya
#AB
#Ömer Çelik
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce