|

Ömer Halisdemir’in babasından Sekin’in ailesine taziye

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi şehidi Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen şehit polis Fethi Sekin'in Elazığ'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:27 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Şehit Sekin'in kardeşlerine ve akrabalarına başsağlığı dileklerini ileten Halisdemir, şehidin kardeşlerinin gözyaşı dökmesi üzerine, “Bizlere bu çocuklarımız çok büyük şeref verdi. Neden ağlıyorsunuz? Ben seviniyorum, siz ağlıyorsunuz. Türkiye'nin bayrağına, toprağına, vatanına sahip olan bu çocuklarımız var çok şükürler olsun” dedi.



BENİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF


Kendisinin de oğlunun şehadeti üzerine çok ağladığını ifade eden Halisdemir, “Çok destanlar yazdım, dağa da çıktım ama sonradan akıllandım. Benim için büyük şeref Elazığ'a gelip de sizlerle görüşmem Allah'a binlerce şükür. Bununla gurur duymamız lazım” diye konuştu.



KORKMA YARADAN BİZİMLE


Darbe girişimi gecesi oğlu ile aralarında geçen telefon konuşmasını anlatan Halisdemir, şunları söyledi: "Darbe gecesi rahmetli ile bir saat görüştüm. Bana şunu söyledi 'Baba benim içerimde bir sıkıntı var. Senin buna nasıl bir tercümen var. Benim ne yapmam lazım?' dedi. Ben de 'Önce bir su iç, sonra bir Yasin-i Şerif ya da bir şeyler oku. Ya Rabbim bana yardım et, de' dedim. Tekrar dedim 'Oğlum hazırlığın var mı?' O da 'Baba hazırım' dedi. 'Korkma oğlum, Yaradan bizimle' dedim. Yaradan bana söyletmiş. Benim bu söylememden mi çocuk yararlandı, bunu da bazen hesap ediyorum.”



Yardımsever kahraman






Kahraman şehit Fethi Sekin'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. Sosyal medyada defalarca paylaşılan görüntülerde geçtiğimiz yıl İzmir'e kar yağdığı sırada adeta bir belediye personeli gibi yolları kum döken Sekin, araçların kaymasına engel olmuştu. Çevresinde yardımseverliğiyle bilinen şehit polis, fotoğraflarda canla başla yola kum atarken görülüyor.


#Ömer Halisdemir
#Fethi Sekin
7 yıl önce