|

Ona canımı veririm

İstanbul'da gerçekleştirilen bir böbrek nakli sevginin tükenmediğinin de kanıtı oldu. Eşine böbreğini veren 61 yaşındaki Fatma Uçar, 42 yıllık hayat arkadaşı Hüseyin Uçar için, “Ona canımı bile veririm” dedi.

Murat Palavar
00:00 - 15/06/2007 Cuma
Güncelleme: 01:38 - 15/06/2007 Cuma
Yeni Şafak
Ona canımı veririm
Ona canımı veririm

Kereste ticareti ile geçen bir ömrün son döneminde emeklilik hayali kuran Hüseyin Uçar'ın hayatı, kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığıyla alt üst oldu. 61 yaşındaki Hüseyin Uçar'ın son 8 ayı hastanelerde diyaliz makinelerinde, testler, röntgenler ve tedavilerle geçti. Bağ Kur emeklisi 61 yaşındaki Fatma Uçar da eşi Hüseyin Bey'le birlikte, 8 ay boyunca hastanelere taşındı. Deyim yerindeyse, eşinin dayanılmaz böbrek sancılarını, o da yaşadı. Sonunda doktorlar, Hüseyin Uçar'a, diyalizin sonunun olmadığını, bu işin tek çözümünün, böbrek nakli olduğunu söylediler. Böbreğin öyle kolay bulunamadığını nakil için yüzlerce kişinin sırada beklediğini, uygun verici bulmanın çok kolay olmadığını öğrendiler.

Fatma Uçar, eşi Hüseyin Uçar'a, “Ben sana böbreklerimden birini veririm” dedi. Başka bir çözüm bulmak için bütün imkanlarını zorlayan Hüseyin Uçar, sonunda eşinin bu teklifini kabul etti. Fatma ve Hüseyin Uçar Memorial Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyondan 2 gün sonra ayağa kalktı. Fatma Uçar, “Eşime herşey feda olsun. O bize yıllarca baktı. Ben ona bir böbreğimi vermişim çok mu” dedi. Hüseyin Uçar da, “Sanki yeniden doğdum. Buradan çıkınca, eşime, tek taş pırlanta yüzük alacağım” dedi. Eşiyle birbirlerini çok severek evlendiklerini anlatan Hüseyin Uçar, “Şu anda evlenecek olsam yine onu tercih ederim” diyerek eski günlere döndü.


17 yıl önce