|

'Önceliğimiz Münbiç ve Rakka'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Suriye'de devam eden El-Bab operasyonu hakkında önemli açıklamalar yapan Işık, "El Bab DEAŞ'tan temizlendikten sonra, hayatın normale dönmesi bekleniyor. El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka, Türkiye'nin önceliği" dedi.

Yeni Şafak
13:18 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:33 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı açıklamada bulundu.
Milli Savunma Bakanı açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



  • El Bab DEAŞ'tan temizlendikten sonra, hayatın normale dönmesi bekleniyor. DEAŞ'tan temizlenen alanlarda Türkiye gerekli adımları atıyor. El Bab'dan sonra ümit ederiz, terör unsurları Münbiç'ten çekilmiş olur. Arzu ettiğimiz sonucu alamadık şuana dek. El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka, Türkiye'nin önceliği.

Biz bu tehditleri kabul edemeyiz. Bir gerilime sebep olmadan, hedefimizi genişletmek noktasında da kararlıyız. El Bab'dan sonra çalışmalarımız sürecek. Münbiç'te kesinlikle PYD terör örgütünü istemiyoruz. Rakka operasyonunun yanlış aktörlerle yapılamaması Türkiye'nin önceliği.



  1. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford yarın Türkiye'de olacak. ABD, YPG itirazımızı değerlendirecek. PKK ile mücadele konusunda ABD daha fazla destek verecek.

Amerikan yönetiminin FETÖ'ye bakışı, Obama'nın bakışı işe aynı bakışta olmadığını söyleyebilirim.




Fırat Kalkanı'nda 3 bin 49 terörist etkisiz hale getirildi Rakka'nın yolu Tel Abyad'dan geçer!














#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
7 yıl önce