|

Önemli karar açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından çok önemli bir kararı açıklayacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gece konutunun bulunduğu Kısıklı'da darbe girişimini protesto edenlere yönelik bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım” dedi.



TOPTAN İNLERİNE GİRECEĞİZ


Erdoğan, yargıda ve emniyet teşkilatında yoğun şekilde adımlar atıldığına değinerek, “Açığa alınanlar var ve yeni yeni görevlendirmeler yapılıyor. Eksikler var hepsinde. İşte çarşamba günkü toplantı inşallah bunların önünü açacak. Hani hep bir sözüm var ya 'İnlerine gireceğiz' diye. Şimdi toptan inlerine gireceğiz” dedi.



ORTADA GRİ ALAN YOK


Gece saatlerinde yayınlanan video mesajında ise Erdoğan, “Bir tarafta Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ve onları destekleyenlerin ülkemizi, milletimizi, geleceğimizi teslim almaya yönelik girişimi vardır, diğer tarafta ise iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan bir millet vardır. Darbe teşebbüsçüleriyle millet arasında gri bir alan oluşturmaya çalışanlar ise hükmen terör örgütü mensubudur. Çünkü ortada böyle bir tereddütlü alan yoktur. Yapılan teşebbüsün adı, vatana ihanettir.”



Erdoğan'ın acı günü


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayısı Saim Mutlu, 81 yaşında vefat etti. Alınan bilgiye göre, İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören Mutlu, hayatını kaybetti. Saim Mutlu'nun bugün Rize'nin Güneysu ilçesindeki Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.


#Milli Güvenlik Kurulu
8 yıl önce