|

Süleyman Şah’a bayram ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kurban Bayramı’nın ilk gününü Şanlıurfa’da geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:55 - 2/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Hulusi Akar

Genelkurmay Başkanı Akar, Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etti. Buradaki temasları renkli görüntülere sahne olan Akar, çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi.

Bayram namazını tarihi Balıklıgöl’deki Dergah Camii’nde kılan Akar, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer komutanlarla saf tuttu.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Akar, Balıklıgöl’de balıklara yem attı. Akar, daha sonra Suriye’nin Eşme köyündeki Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etti. Akar’a burada Fakıbaba’nın dışında Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz eşlik etti.

Askerlerle tokalaşarak onlara bayram hediyesi veren Akar, sınır nöbeti tutan bir askerden türbenin karşısındaki bölge hakkında bilgi aldı. Askere, sınırın karşısında terör örgütü PYD/YPG’nin kontrolündeki bölgede kaç terörist olduğunu soran Akar, “Şu anda 5 kişi gözetlemede. Daha önce daha kalabalıklardı, 20 kişi bulunuyordu. Güneybatı istikametindeki Kobani’ye doğru gidiyorlar, devir-teslimdeler” karşılığını aldı. Asker, Akar’ın nöbet sistemine yönelik sorusu üzerine de gün batımında aşağı indiğini, gün doğumunda da tekrar döndüğünü anlattı. 


En büyük Türk kim?

Orgeneral Akar, Süleyman Şah Türbesi’nin ardından 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na gitti. Askerlerle bayramlaşan Akar, buradaki hitabında başta PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edileceğini bildirdi. Teftiş esnasında tank içinde nöbet tutan bir askerle sohbet eden Akar, yeni doğmuş bir bebeği olduğunu anlatan askere, “Gözün aydın. Gece uyutmuyor değil mi? ‘Nöbetim var’ diye evden kaçıyorsun” esprisini yaptı. Malatyalı olduğunu öğrendiği askere “Malatya’daki en büyük Türk kim?” diye soran Akar, “İsmet İnönü” karşılığını aldı. Bunun üzerinde askere Malatya’daki ikinci büyük Türk’ü soran Akar’a asker “Turgut Özal” olduğunu söyledi. Asker, Malatya’daki üçüncü büyük Türk’ün de Battal Gazi olduğunu ifade etti. “Peki dördüncüsü kim?” diyen Akar, askerden cevap alamayınca, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel olduğunu belirtti.

#Hulusi Akar
#Süleyman Şah
7 yıl önce