|

Örgütler arası bağlantı kesildi

El Bab operasyonunun Kıbrıs harekatından sonra en önemli stratejik hamlelerden biri olduğunu belirten uzmanlar, DEAŞ'ın Suriye'deki varlığına büyük darbe vurulduğunu kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:02 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Örgütler arası bağlantı kesildi
Örgütler arası bağlantı kesildi

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ortadoğu Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Şahin, “El Bab'ın DEAŞ'dan alınmasıyla birlikte terör örgütlerinin bağlantısı da kesilmiş oldu” dedi. Şahin, buranın temizlenmesi ile birlikte bölgede emelleri olan terör örgülerinin de isteklerinin boşa çıkmış olduğunu kaydetti.



Planlanan Rakka operasyonunun El Bab'da gelen başarıyla birlikte önünün açıldığını belirten Şahin, “Rakka'da DEAŞ olduğu sürece PYD/YPG'nin meşruiyeti artıyor. Türkiye Rakka operasyonuna Tel Abyad'dan başlatmasını bekliyoruz ”diye konuştu. El Bab operasyonunun Kıbrıs harekatından sonra en önemli stratejik hamlelerden biri olduğunu belirten Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Tomar, “ÖSO ve ılımlı muhalif güçlerin nizami bir ordu kurarak emniyetini sağlayacağı El Bab'da güvenli bir bölge oluşturulacak. ” dedi.

#El Bab
#DEAŞ'
#Rakka
#ÖSO
7 yıl önce