|

Orman yangınları kontrol altında

Selçuk'ta başlayan ve Kuşadası'na sıçrayan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Antalya'nın Serik ilçesinde başlayan yeni bir orman yangınına ise müdahale ediliyor.

00:00 - 21/08/2006 Pazartesi
Güncelleme: 10:51 - 21/08/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Orman yangınları kontrol altında
Orman yangınları kontrol altında

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve ardından Kuşadası'na sıçrayan orman yangınında, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmasına başlandı.

Özellikle Kuşadası'nda gece boyunca, yer yer şiddetlenen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve takviye gelen ekiplerce müdahale edildi.

Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte 10 helikopter, 2 amfibi uçak, 5 THK uçağı havadan söndürme çalışmalarına yeniden başladı.

Çalışmalar sonucunda yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı olduğu gözlemleniyor.

PEPE: YANGINI KONTROL ALTINA ALDIK

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar etkili olan orman yangınının, kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Pepe, helikopterle havadan gerçekleştirdiği incelemenin ardından yangının Kuşadası'nda bir noktada ve dar alanda seyrettiğini belirterek, bir kaç saat sonra daha net sonuç alınabileceğini kaydetti.

Bakan Pepe, şu bilgileri verdi:

"Rahatlıkla söyleyebilirim ki, yangını kontrolümüz altına aldık. Yangın, sadece bir noktada, ancak kontrolümüz altında dar alanda devam ediyor. 250-300 hektarlık orman alanı yandı. Çıkış nedeniyle ilgili her ihtimali araştırıyoruz. Senesi içinde, yanan bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız."

"SERİK'TE YENİ BİR YANGIN BAŞLADI"

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Kaş ilçesindeki orman yangınının sürdüğünü, Serik ilçesinde de yeni bir orman yangınının başladığını bildirdi.

Gedikağaoğlu, Kemer köyü, Kıbrısderesi mevkiinde 19 Ağustosta başlayan yangının devam ettiğini kaydetti.

Sarp arazi nedeniyle karadan müdahalenin güçlükle sürdürüldüğünü belirten Gedikağaoğlu, arazözlerin bölgede hazır bekletildiğini söyledi.

Gedikağaoğlu, yangın söndürme helikopterlerinin bugün de çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kısmen kontrol altında olduğu belirtilen yangında, şu ana kadar 10 hektar alanın tahrip olduğu bildirildi.

18 yıl önce