|

Özel Harekât ve TÜRKSAT’a taziye

Yıldırım, 50 şehit veren Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Buradaki Şehitler Camisi’nde namaz kılan Yıldırım, Özel Harekât polislerine başsağlığı dileğinde bulunup ardından TÜRKSAT'a geçti

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım dün önce darbe girişimi sırasında bombalanan ve 50 şehit verilen Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti, cuma namazını burada kıldı. Ardından da darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan ve bombalanan TÜRKSAT'ı ziyaret etti. Özel Harekat Daire Başkanlığı içerisindeki Şehitler Camisi'nde namaz kılan Yıldırım namaz sonrası özel harekat polislerine başsağlığı dileğinde bulundu. Ardından yerleşke içerisinde, çatışmanın yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu, olay gecesi neler yaşandığına dair bilgi aldı. İncelemelerin ardından Yıldırım şunları söyledi:



HAİNLERİN KARARGÂHLARI JANDARMAYDI


FETÖ mensupları, asker kılığındaki teröristler, hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan, merkeze inmeye çalışan 43 yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler. Bir helikopter adeta enkaz haline geldi, bir yakıt aracı yok oldu. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var. Bu arkadaşlarımız birkaç gün önce Güneydoğu'da bölücü teröre karşı mücadelelerini yapmış arkadaşlarımız. Caminin imamı, da sela okuyup geldikten sonra şehit edildi. Maalesef bu hain yapılanmanın karargahlarından biri Jandarma Genel Komutanlığı'ydı. Hedef de Külliye'ydi. Orada şehitlerimiz var. Unutmak, yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.







Vatandaştan öğrendik


Açıklamalarını ardından sorularını yanıtlayan Yıldırım, darbe girişimini kimden öğrendiği ve istihbarat zaafiyetinin olup olmadığı sorusuna, “Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen bir 15 dakika sonra öğrendik. Kimden öğrendik? Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Eşimizden, dostumuzdan öğrendik. Yani bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey, biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz” şeklinde yanıt verdi.


#Özel Harekât
#TÜRKSAT
#Binali Yıldırım
8 yıl önce