|

Paralel tarımda rekolte yüksek

Devlet kurumlarına sızdırdığı elemanları eliyle çok sayıda ihaleyi örgüte yakın kişilere veren ve birçok proje için de usulsüz kredi sağlayıp örgüte yönlendiren paralel yapıya yönelik operasyonlar hız kesmeksizin sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:40 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Örgütün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerindeki ayaklarına yönelik dün Denizli ve Çanakkale'de operasyon düzenlendi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında güvenlik güçleri, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'nün de arasında olduğu 22 adreste arama yaptı. Aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 16'sı kamu görevlisi 19 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında TKDK Denizli Koordinatörü Ümit D. de bulunuyor.





Çanakkale'de ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli N.Ö, M.U.U. ve M.N, devlet hastanesinde görevli doktor M.Ç. ile Eskişehir Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü çalışanı H.G. olmak üzere toplamda 5 şüpheli, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik suçuna azmettirmek', 'terör örgütüne yardım ve yataklık' ile 'nitelikli dolandırıcılık' iddialarıyla gözaltına alındı. Bu arada paralel örgüte Osmaniye merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda ise 15 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 zanlı ise aranıyor. Şüphelilerin, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaptıkları, örgüte mali kaynak sağladıkları belirtiliyor.


#Paralel tarım
#TKDK Denizli
8 yıl önce