|

Paralelin emniyette yeni taktiği

Emniyet teşkilatına sızmak için sistematik olarak çalışan paralel yapı mensupları, kendilerini gizlemek için başka cemaatlerle görünerek sınavlara daha sonra girdiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:22 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

17-25 Aralık darbe girişimleriyle asıl amaçları gün yüzüne çıkan paralel yapının adeta çöreklendiği emniyet teşkilatına girmek isteyen yapı mensuplarının sayısında düşüş yaşandığı tespit edildi. Diğer yıllarda Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) girmek için yaklaşık 65 bin kişi başvururken, bu yıl bu sayı 14 bin 511'de kaldı. Bunlar arasında paralel yapıya mensup bazı adayların Ankara'da yaşamalarına rağmen başka illerde sınava girdikleri, bazı adayların da sınav başvuru ücretini yatırmalarına rağmen sınava girmeden gittikleri belirlendi.



MÜCADELE ETKİLİ OLDU


PMYO'ya başvuran aday sayısının önceki yılların oldukça gerisinde kalmasında, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olan Kırmızı Kitap'a bir tehdit unsuru olarak giren paralel yapıyla mücadele edilmesinin etkili olduğu yorumları yapıldı.



KAMUFLE TAKTİKLERİ


Sınava başvuranların daha çok paralel yapıya mensup oldukları ve “Nasıl olsa sınavı geçemem, geçsem bile mülakatta elenirim” düşüncesiyle hareket ettikleri öğrenildi. Paralelin bir diğer taktiği ise sınava girecek mensuplarını diğer cemaatlere yönlendirmek olduğu belirtiliyor. Paralel yapının dershanelerine gitmiş adayların diğer cemaatlerle görünerek “paralel yapı” kimliğini kamufle etmek istedikleri ifade ediliyor.



#paralel yapı mensupları
#pmyo sınavı
#17-25 Aralık darbe girişimleri
9 yıl önce