|

Paris yanıyor görmüyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim’i gösterdi. Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı? Dünya sessiz, hiç Paris’i görmüyorlar! İsteseniz de istemeseniz de dünya takip ediyor” dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:10 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Paris günlerdir göstericilerle güvelik güçlerinin çatışmasına sahne oluyor.
Paris günlerdir göstericilerle güvelik güçlerinin çatışmasına sahne oluyor.

Yeşilay tarafından Sağlık Bakanlığının desteğiyle düzenlenen "2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu"nun açılışındaki konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin en önemli finans kaynağının uyuşturucu olduğunu belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haramı, helali bilen bir toplumda uyuşturucu, alkol, hırsızlık, haksızlık sorunları olamaz. Eğer bu tür sıkıntılar varsa ve giderek büyüyorsa, bağımlılıktan öte başka sıkıntılarımız var demektir. Bağımlılıkla terör, birbirine benzer. Her ikisiyle de etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak yanında asıl bataklığı kurutmaya çalışmaktır. Kaynağını kesmediğimizde bağımlılıktan kaynaklanan sıkıntıların önüne sadece polisle, sosyal hizmet uzmanıyla geçmemiz mümkün değil.

ELEKTRONİK BAĞIMLILIK BÜYÜK TEHDİT

Gelişmiş ülkelerdeki uyuşturucu ve alkol sorununun sebepleri daha farklı. Türkiye gibi orta gelişmişlikten, üst gelişmişlik grubuna geçme mücadelesi veren ülkelerdeki uyuşturucu ve alkol bağımlılığının yaygınlaşmasının gerisinde de ihmaller yanında farklı saikler var. Bağımlılık artık çeşitlendi. Sadece alkol ve tütün bağımlılığı değil, elektronik araçlardaki bağımlılık da çok daha büyük tehditler oluşturuyor. Terör örgütlerinin en önemli finansman kaynağının uyuşturucu ticareti ile alkol ve tütün ürünleri kaçakçılığı olması tesadüf değildir.


DERT İSLAM'I KİRLETMEK

Mücadeleyi her alanda yürütmeden terörizmle başa çıkılamaz. Terör örgütlerini açıkça ve gizlice destekleyenlerin, İslami terör yaftasıyla tüm Müslümanları töhmet altında bırakıyor olmaları da ayrıca bir garabet örneğidir. İslamla terörü kimse bir araya getiremez. Ama dert başka. Dert işte bu DEAŞ gibi, malum şu anda terörün en önemli temsilcilerinden olan bu örgütlerle İslam'ı kirletmek. Buna biz müsaade etmeyeceğiz.

DÜNYA TAKİP EDİYOR

Hristiyani terör, Musevi terör diyor musunuz? Musevilerden, Hristiyanlardan teröre bulaşan yok mu? Onları niye konuşmuyorsunuz? Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi değil mi? Şu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı? Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyorlar. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de dünya takip ediyor. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını gayet iyi biliyoruz.

  • Ailelere büyük görev düşüyor
  • Türkiye'nin uyuşturucu ticaretine karşı en ağır cezaların verildiği ülkelerden birisi olduğunu ve bu konuda en küçük bir geri adım düşünmediklerini vurgulayan Erdoğan, ailelere uyarılarda bulundu. Bu konuda en önemli görevin ailelere düştüğünü belirten Erdoğan, çocukların alkol ve uyuşturucu batağına sürüklenmesinin önüne geçmek için ebeveynlerin bilinçli ve uyanık olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, ailenin tespit edemediği bir sorunu devletin birimlerinin üzerine yıkmanın adil bir yaklaşım olmadığını ifade ederek, ailelere devletin kapılarının açık olduğunu söyledi.

Tezgahınızı iyi biliyoruz

Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede katettiği mesafenin en önemli sonuçlarından birinin de uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurması olduğunu söyledi. Aynı şekilde alkol ve tütün ürünleri kaçakçılığında da ciddi azalmalar meydana geldiğini ifade eden Erdoğan, "Başarılarımız var, yok değil. Gayemiz kendimizi de diğer ülkeleri de bu büyük oyunun malzemesi ve hedefi olmaktan çıkarmaktır. Öyle tilkice hareket ediyorlar ki. Çıkarmışlar bir elektrik sigara, garip garip şeyler. 'Efendim bunda nikotin yok.' Ne var? 'Çok az nikotin var.' Bu ne biliyor musun? O dudak alışkanlığı denilen olay başladığı andan itibaren herkes bakacaksınız ki o sigara alışkanlığını adeta yemek yer gibi yemeğe başlayacak. Çok geldiler bize, hala geliyorlar. 'Şu kadar yatırım yapacağız' Sizin tezgahınız başka. Gençliği buna alıştırmak istiyorsunuz. Buna müsaade etmeyiz” dedi.

#Paris
#Fransa
#Şiddet
5 yıl önce