|

Parlamento iradesini gösterdi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 03:52 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Anayasa değişikliği ilk turunda CHP'nin sergilediği tavrı kabul etmenin mükmün olmadığını belirten Kurtulmuş, “Tavsiyemiz şudur ki Türkiye'ye yakışmayacak, Türkiye'yi rezil edecek bu tür görüntülerin içerisine girmemeleridir. Nihayetinde söz de karar da milletindir. Parlamentonun iradesi anlaşılmıştır, bundan sonraki süreçte üç aşağı, beş yukarı aynı oyun çıkacağı görülüyor. Dolayısıyla CHP'nin ikinci tur mücadelesindeki tavırlarının anlaşılabilir, tolere edilebilir muhalefet tavırları


içerisinde kalmasını tavsiye ederiz. Aksi takdirde bunun hem Türkiye'ye büyük zararı var hem de CHP'ye hiçbir faydası yok” dedi.



ERKEN SEÇİMİ TELAFFUZ ETMEK YANLIŞ


Erken seçimi telaffuz etmenin şu atmosferde doğru olmadığını belirten Kurtulmuş, olası referandumun ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine, “Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu, en kısa süre içerisinde referanduma gitmektir. Yani bir konu, hele hele böylesine önemli bir konu tartışmalı bir şekilde süre uzatılarak geçirilemez. Dolayısıyla zannediyorum ki mümkün olan en kısa süre içerisinde muhtemelen nisan ayının hemen başında referanduma gidilecektir, süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.


#Numan Kurtulmuş
#Anayasa değişikliği
7 yıl önce