|

Pence ile Suriye’yi konuşacak

Başbakan Yıldırım, Münih’te düzenlenecek Güvenlik Konferansı’nda ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşecek. İki liderin ana gündemi Suriye olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 06:14 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Pence ile Suriye’yi konuşacak
Pence ile Suriye’yi konuşacak

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Malta gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, ziyaretinin, Türkiye'den Malta'ya başbakan düzeyinde gerçekleştirilecek ilk ziyaret olacağını belirtti. Osmanlı döneminde, Akdeniz'de önemli denizcilik merkezi olan Malta'nın, bugün de denizciliğin merkezi konumundaki bir ada ülkesi olduğunu ifade eden Yıldırım, iki Akdeniz ülkesi Türkiye ve Malta'nın, bölgenin ve uluslararası sistemin karşı karşıya kaldığı birtakım zorluklardan etkilendiğini dile getirdi.



MÜNİH'E GEÇECEK


İki ülkenin, Akdeniz havzasında güvenliği, istikrarı, barışı, demokrasiyi, kültürlerarası diyaloğu, iş birliğini en güçlü savunan ülkeler arasında olduğunu söyleyen Yıldırım, bu anlayışla Malta ile ikili ve çok taraflı platformlarda iş birliğini, mümkün olan her alanda geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Günübirlik Malta ziyaretinin ardından 53'üncüsü düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gideceğini dile getiren Yıldırım, konferansta uluslararası güvenlik, savunma politikalarının çok boyutlu olarak ele alınacağını belirtti.



ANA GÜNDEM SURİYE


Konferansın çok bilinen ve güvenlik alanında marka haline gelmiş uluslararası bir toplantı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, toplantıya üst düzey devlet adamlarının, siyasetçilerin, uzmanların akademisyenlerin katılarak, görüş ve fikirlerini ifade ettiğini, tecrübelerini paylaştığını aktardı. Ziyareti kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin yanı sıra bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya geleceğini ifade eden Yıldırım, “Ülkelerimiz arasındaki konuları değerlendireceğiz, bölgesel ve küresel güvenlik konularını da ele alacağız.” dedi. Yıldırım'ın Pence ile yapacağı görüşmede ağırlıklı olarak Suriye konusunun ele alınması bekleniyor. Rakka ve Münbiç operasyonu ile güvenli bölgelerin de gündeme geleceği belirtiliyor.







1. Ordu'ya sürpriz ziyaret


Başbakan Yıldırım İstanbul'da gün boyu gerçekleşen programlarının ardında akşam saatlerinde sürpriz bir kararla Üsküdar Selimiye deki 1. Ordu Komutanlığına uğradı. Yıldırım'ın bu ziyareti sırasında 1. Ordu Komutanlığının çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaklaşık bir saat süren ziyarete ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Suriye
7 yıl önce