|

Pepe: Arkasına iktidarı alan iyi hizmet yapar

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Gebze Belediyesi'nin yaptırdığı toplu konutların anahtar teslim törenine katıldı. Pepe, "Arkasına iktidarı alan önemli projelere imza atar" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/03/2004 جمعرات
Güncelleme: 16:48 - 24/05/2017 بدھ
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Kocaeli'nin Gebze İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Huzur Gebze Toplu Konutları'nda inşaatı tamamlanan 920 konutun bugün yapılan anahtar teslim törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, arkasına iktidar desteğini alan başkanların önemli projelere imza atacağını söyledi. Gebze Belediyesi tarafından Gaziler Dağı eteklerine yaptırılan bin 120 konutluk Huzur Gebze Toplu Konutları'nda inşaatı tamamlanan 1. etap 920 konut, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katıldığı bir törenle hak sahiplerine teslim edildi. Kura çekimi ve anahtar teslim törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin yanısıra Kocaeli Vali Yardımcısı Metin Yahşi, Gebze İlçe Başkanı Mehmet Emin Avcı, Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ile hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Gecikmenin nedeni Başkan Penbegüllü değil

Konutların tesliminin gecikmesinde Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü'nün kusuru olmadığını belirten Bakan Osman Pepe, "O dönemdeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) siyasi gerekçelerle zorluk çıkarttı. Bizim çalışmalarımızla kredilendirmeler yapıldı ve konutlar bu aş amaya geldi. Bundan sonra arkasına iktidar desteğini alan başkanlar önemli projelere imza atacaktır. Hak sahiplerine hayırlı olsun" dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de, konutların sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek, "Dünyada mekan, ahirette iman demişler. Bugü bazıları bu mekana kavuşmuş olacak. Onlara burada huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum" şeklinde konuştu.

18 trilyonluk dev proje
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise projeye kendi dönemlerinde 15,5 trilyon lira kredi verildiğini belirterek, projenin bugünkü değerinin ise 18 trilyon lira olduğunu ifade etti. Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü de, konutları teslim etmekten dolayı huzurlu ve mutlu olduklarını vurgulayarak, "1970'li yıllardan bu yana büyük bir göç akınına uğrayan, uzun yıllar plansız, imarsız ve sağlıksız bir şekilde büyüyen bir Gebze'de planlı ve sağlıklı kentleşmenin temelini attık" diye konuştu. Noter gözetiminde yapılan anahtar çekilişini ilk olarak Bakan Gönül yaptı. Ardından sırayla Bakan Pepe, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü de birer kişinin kurasını çekerek dairelerini belirledi. Temeli 1998 yılında Fazilet Partisi Genel Başbakanı Recai Kutan ve R. Tayyip Erdoğan tarafından atılan onutlar, 80 bin metrekare alan üzerine 2 etap halinde toplam bin 120 konut olarak planlandı. 1. Etap 920 konut ise, 23 bloktan oluşmakta ve her blokta 98 metrekarelik 40 adet dairenin bulunmaktadır. Huzur Gebze Toplu konutları'nda ayrıca 596 araçlık otopark, 76 bin metrekarelik rekreasyon ve 36 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 سال واپس