|

Peygamber sadece sevgi figürü değil

Amerikalı akademisyen Jonathan Brown, Batıdaki Hz. Peygamber algısının çok önyargılı olduğunu söyledi. Hz. Peygamber'in sadece sevgi üzerinden anlatılmasının doğru olmadığını savunan Brown, “O, aynı zamanda hâkim, devlet başkanı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 22:32 - 11/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Meridyen Derneği'nin düzenlediği “Türkiye'de Tüm Yönleriyle Siyer Çalışmaları” programına katılan Amerikalı akademisyen Jonathan Brown, Batıdaki Hz. Peygamber algısı üzerine Yeni Şafak'a açıklamalar da bulundu. Batı'da yaygın olan İslamofobinin Peygamberimize olan tepkiyi artırdığını söyleyen Brown, bu algının sebebinin siyasi değil Peygamberimizin yaşam şekli olduğunu anlattı.



Brown, Batı'nın Hz. Muhammed'in hayatını doğru algılayamadığını belirterek “Bu algının değişmesi için Hz. Peygamberin kişisel hayatından bahsetmenin bir anlamı yok. Bunun için Batının ahlak algısının değişmesi gerekiyor” dedi. Batı'da İslam'a karşı olan önyargıyı kırmak için Hz. Peygamberi sadece sevgi üzerinden anlattıklarını ve bunun doğru olmadığını savunan Brown, “Hz. Muhammed sadece sevgiyle ifade edilecek bir figür değil. O aynı zamanda hâkim, devlet başkanı ve bir ordu komutanı. Amerikalılar bir dini figürün orduyu yönetip devlet başkanı olmasını anlayamıyorlar ve bu onların kafasını karıştırıyor. Kabul edemiyorlar” diye konuştu.



Batının Hz. Peygamberi kabul edememesinin altında birçok sebep olduğunu aktaran Brown bu kötü algının peygamber efendimizin şahsi hayatıyla ilgili olmadığını aktardı: “İslam ve Müslümanların dünyadaki algılanışı ile ilgili. Batı Müslümanları şiddet yanlısı olarak görüyor. Bu yüzden Filistinli bir vatandaş öldürüldüğünde sesleri çıkmıyor ama beyaz bir insan öldüğünde dünya ayaklanıyor. İslamofobi Hz. Peygamberin yanlış anlaşılmasına sebep oluyor ve olan tepkiyi artıyor."


#Hz. Peygamber
#Jonathan Brown
#İslam
9 yıl önce