|

PKK kampları ateş altında

Şemdinli’de önceki gün başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor. Çok sayıda askerin katıldığı harekâtta Gerdantepe bölgesinde PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 10 terörist öldürüldü. Teröristlerin açtığı ateşte ise iki asker şehit düştü. TSK’ya ait jetler de PKK’nın Irak’taki kamplarını ateş altına aldı. Örgütün sığınak ve barınakları yerle bir edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 00:54 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlere karşı önceki gün başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor. Operasyon sırasında Gerdantepe bölgesinde PKK'lı teröristlerce güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 4 asker yaralandı. Hakkari Valiliği, PKK'lı teröristlerin Doçka, Bixi makineli tüfek, roket ve el bombası ile sızma girişiminde bulunulması üzerine çatışmanın çıktığını açıkladı.



SAVAŞ UÇAKLARI VURDU


İki askerin şehit olması ve 4 askerin yaralanmasının ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar hız kesmeden devam etti. Çukurca ilçesi sınırında bulunan Kuzey Irak topraklarındaki PKK mensuplarının barındığı Zap, Avaşin gibi birçok kampın savaş uçakları tarafından ateş altına alındığı belirtildi. Çukurca'da bir PKK'lı teröristin silahı ile birlikte sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.



İNLERİNDE VURULDULAR


Genelkurmay Başkanlığı daha sonra yaptığı açıklamada ise Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine harekat düzenlediğini, bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınarak imha edildiğini açıkladı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 12.30-13.55 arasında, Gara bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi. Harekatla, terör örgütü hedefleri ateş altına alınarak imha edildi. Dün akşam saatlerinde de PKK'ya ağır bir darbe daha indirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 4 savaş uçağı Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesine hava harekatı düzenledi. Harekatta, PKK'ya ait kamplar yerle bir edildi.



10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Operasyonda ayrıca 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir RPG-7 roketatar ve bir piyade tüfeği ele geçirildi.


#Şemdinli
#PKK
#Kuzey Irak
8 yıl önce