|

PKK kampları vuruldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Operasyonda çok sayıda teröristin öldürüldüğü bildirildi. Öte yandan PKK'nın Kuzey Irak'taki Zap, Avaşin ve birçok kampı da savaş uçakları ile vuruldu.

Yeni Şafak
14:10 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:38 - 29/08/2016 Pazartesi
IHA
Devam eden operasyonların ardından, sınır bölgelerinden dumanların yükseldiği görülüyor.
Devam eden operasyonların ardından, sınır bölgelerinden dumanların yükseldiği görülüyor.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hareketli saatler yaşanıyor. Şemdinli ilçesi kırsalında 2 askerin şehit olması ve 3 askerin yaralanmasının ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. Çok sayıda PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyona, bölgeyi iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı öğrenildi.



Kuzek Irak'taki PKK kamplarına hava harekatı


Çukurca ilçesi sınırında bulunan Kuzey Irak topraklarındaki PKK mensuplarının barındığı Zap, Avaşin gibi birçok kampın savaş uçakları tarafından ateş altına alındığı belirtildi. Sınır bölgelerinden yükselen dumanlar Çukurca ilçesinden rahatlıkla görülüyor.



Çukurca'nın bazı köylerinde başlatılan hava destekli operasyonların ise aralıksız devam ettiği ve bir PKK'lı teröristin silahı ile birlikte sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.









#Kuzey Irak
8 yıl önce