|

PKK köy bastı

PKK Mardin'de Bağlıca Köyü’ne baskın düzenledi. Teröristler, eski muhtar Kazım Kavak’ı şehit etti. Olayın duyulmasından sonra bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Bu sırada PKK’lılar yola döşedikleri EYP’yi patlattı. Zırhlı araçtaki 8 asker yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:03 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'nin Bağlıca Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'ı öldürdü. Olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken PKK'lılar yola önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.



ASKERE BOMBALI TUZAK


Saldırı dün saat 12.30 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Bağlıca Köyü'nde meydana geldi. Köye baskın yapan PKK'lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'a ateş ederek öldürdü. Olayın duyulmasının ardından köye ambulansla ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan askerler sevk edildi. PKK'lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.


Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. Saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Saldırının ardından karayolu güvenlik güçleri tarafından kapatılarak, bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.



Nusaybin'de sona doğru


Mardin'in Nusaybin ilçesinde 67 gün önce terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonun yüzde 75'i tamamlandı. Güvenlik güçleri, teröristlerce kurulan 371 barikatı kaldırdı, kazılan 31 çukuru kapattı, tuzaklanan 971 el yapımı patlayıcıyı imha etti. Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle güvenlik güçleri arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor. Söz konusu 4 mahallede çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristler, bulundukları binaları ateşe verip, yollara patlayıcı tuzaklıyor. Tüm silah ve mühimmatı yığdıkları 4 mahallede güvenlik güçlerine saldıran teröristlerle yoğun çatışmalar yaşanıyor.




#PKK
#Nusaybin
#Kazım Kavak
8 yıl önce