|

PKK övücüsü 8 kişi tutuklandı

PKK saldırılarını sanal alemde övenler mercek altında. İzmir’de sosyal medyadan terörü öven 8 kişi tutuklanırken, yurt genelinde 5 kişi de gözaltına alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:24 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bombalı saldırıları öven paylaşımlarda bulunanlara yönelik incelemeler sürüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri, sosyal medya üzerinden PKK'yı öven paylaşımlar yaptıkları belirlenen kişilerin bulundukları adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 3'ünün yaşı 18'den küçük toplam 11 kişi yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan 3 kişi savcıya ifade vermelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli ise tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında dün de 1 kişi yakalandı.



GÖZALTILAR ARTABİLİR


Bu arada, Düzce'de de sosyal paylaşım sitelerinden PKK'nın propagandasını gerçekleştirdiği öne sürülen 3 öğrencinin ikametlerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan öğrencilerin, bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu.



Çanakkale'nin Biga ilçesinde sosyal medya hesabından terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen İ.T'yi (22) gözaltına aldı. Zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırı eylemi sonrasında sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünü övücü mahiyette paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen H.S. gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada bir adet cep telefonu, bir harddisk, bir flash bellek, 37 adet CD ele geçirildi. Paylaşımlarla ilgili gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.


#Bombalı saldırılar
#PKK
7 yıl önce