|

PKK terörü sivilleri vurdu

Şırnak Cizre'de PKK’lılar Garnizon Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. PKK’lıların ateşi arasında kalan 1’i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Erzincan Kemah'ta ise sivil araca ateş eden teröristler 1 kadını öldürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 02:32 - 28/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine saldırısı ve ardından çıkan çatışmalarda 3 sivil hayatını kaybetti, 3 asker de yaralandı.



Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine dün öğleden sonra PKK'lı bir grup, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık verdi. İlk ateşle nizamiyede bulunan 3 asker yaralandı. Daha sonra sokak aralarına kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.



ÇATIŞMA ARASINDA KALDILAR


Yer yer çıkan çatışmalarda operasyon bölgesinde olan siviller de kurşunların hedefi oldu. Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin, evine giderken çatışma ortasında kaldı ve kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ancak doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Dicle Elektrik çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken ağır yaralandı. Sanrı kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.



ERZİNCAN'DA 1 SİVİL ÖLDÜ


7 yaşındaki Baran Çağlı ise çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kaldı. Ağır yaralanan Baran Çağlı hastanede hayatını kaybetti. PKK dün bir sivili de Erzincan'da katletti. Kemah ilçesinde yol kesen teröristler kaçmaya çalışan araca kurşun yağdırdı. Araçta bulunan 4 sivilden birisi olan 64 yaşındaki Makbule Vural isimli kadın hayatını kaybetti. İlk eylemini 1984'te yapan PKK bugüne kadar 6 bin 741 vatandaşı katletti, 14 bin 257 kişiyi de yaraladı. 22 bin 374 terörist ise etkisiz hale getirildi.



Komandoları yıkan kaza: 2 şehit


Muş'ta takla atan otomobildeki 2 asker şehit oldu, biri yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği'nde görevli Uzman Çavuş Hüseyin Özdemir'in kullandığı 46 F 6343 plakalı özel otomobil, Muş-Bingöl karayolu Murat Köprüsü mevkisinde takla attı. Kazada, sürücü Özdemir ile Uzman Çavuş Orçun Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti, Uzman Çavuş Ali Akkoç da ağır yaralandı. Akkoç, Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme yaparken, kazaya ilgili soruşturma başlatıldı.



Hainlere anında yanıt


Bitlis'te, Hizan İlçe Jandarma Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, biri ağır 4 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak Meyelan Tepe bölgesinde ise çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi. PKK'lıların saldırısında ise 4 işçi yaralandı. Silopi'de ise menfeze döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 emniyet mensubu yaralandı. Bingöl Kiğı'da ise hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan askere yönelik saldırıda 3 işçi yaralanadı. Yaralı işçiler helikopterlerle ile hastaneye kaldırıldı.





#terör
#pkk
#Hizan
9 yıl önce