|

PKK terörüne 5 şehit

Doğu’da PKK’yla mücadele eden güvenlik güçlerinden dün 5 acı haber geldi. Çukurca, Kiğı, Hani ve Siirt'te terörist saldırıları sonucu 4 asker, bir de köy korucusu şehit oldu. Kurtalan'da bir asker ise yıldırım düşmesi nedeniyle şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Doğu'da PKK'yla mücadele eden güvenlik güçlerinden dün 6 acı haber geldi. Hakkari Çukurca, Bingöl Kiğı, Diyarbakır Hani ve Siirt Kurtalan'da teröristlerin saldırıları sonucu 5 asker, bir de köy korucusu şehit oldu. Hakkari Çukurca'daki Güven Dağı bölgesindeki teöristlerin havanlı saldırısında 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da 1 asker ağır yaralandı. Bölgede operasyonlar sürüyor. Bingöl Kiğı'da ise teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcını infilak etmesi sonucu 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın şehit oldu. Şehidin cenazesi Bingöl'de düzenlenen törenin ardından memleketi Yozgat'a gönderildi.



ÖNCEDEN TUZAKLANAN EYP PATLADI


Diyarbakır Hani'de de teröristlerin Aşağı Tural Köyü yakınlarında, araziye daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle alınarak hastaneye götürüldü. Şehit askerler Jandarma Uzman Çavuş Polat Özbek ve Jandarma Uzman Çavuş Adnan Uluışık içinse 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit Polat Özbek'in cenazesi Kocaeli'ye, şehit Adnan Uluışık'ın naaşı Samsun'a gönderildi. Siirt'in Gaziler Köyü Mava Dağı bölgesinde süren operasyonlarda ise PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bir geçici köy korucusu şehit düştü. Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.



ASKERLERİN ÜSTÜNE YILDIRIM DÜŞTÜ


Siirt'in Kurtalan ilçesi Bağlıca köyünde görev yapan askerlerin üstüne ise yıldırım düştü. Yıldırım yüzünden yaralanan erler Fuat Kınay (20) ve Mehmet Furkan Özer (21) hastaneye kaldırıldı. Askerlerden Fuat Kınay, tüm müdahalelere rağmen burada şehit oldu. Hastanede düzenlenen tören sonrası, şehidin cenazesi defnedilmek üzere Diyarbakır'ın Çınar ilçesine gönderildi.



IRAK'IN KUZEYİNE BOMBA YAĞDI


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, anlık istihbarat üzerine dün 17.05-17.17 saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine hava harekatı düzenlendi. Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklar Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde belirlenen 5 hedefi imha etti.


#PKK
#Şehit
#Hakkari
#Çukurca
7 yıl önce