|

PKK yeniden hendek kazıyor

HDP, dağıttığı broşürle halka sokağa çıkma ve eylem çağrısı yaparken, PKK da yeniden hendek kazmaya başladı. Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde kazıya başlayan PKK, geçtiğimiz aralık ayında uzun namlulu silahlarla vatandaşlara saldırdıktan sonra, mahalleye ambulans ve itfaiye ekiplerinin girmesine engel olmuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:47 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG/H), Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde iş makinalarıyla hendek kazdı. Geçtiğimiz Aralık ayında da yine Nur Mahallesi'nde hendekler kazan PKK, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemiş, çıkan olayda yaralananlar için bölgeye ambulans ve güvenlik güçlerinin girmesini engellemişti. PKK'nın yaktığı evleri söndürmek için bölgeye itfaiye de girememişti. Benzer bir durum Kobani provokasyonunda da yaşanmış, Siirt Belediyesi'ne ait itfaiye araçları yangınlara müdahale etmemişti.



GECE NÖBET TUTUYORLAR


PKK'ya yönelik operasyonlardan rahatsız olan HDP'liler Güneydoğu'da ev ev dolaşarak dağıttıkları broşürlerle halkı kışkırtırken, PKK da yeniden hendek kazıyor. Gündüzleri hendek kazan PKK, gece de gençlere nöbet tutturup, kimlik kontrolü yaptırıyor. Dozer ve kepçelerle hendek kazmaya devam eden PKK, geçtiğimiz hafta da Cizre'de yüzü kapalı bir grup, Nusaybin Caddesi'ni trafiğe kapatmak istemiş, güvenlik güçlerine de molotof kokteyli ve havai fişekle saldırmıştı. PKK, kazılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine de ateş ederek karşılık vermişti.



TÜNEL KAZIN, ÇAĞRISI YAPMIŞTI


PKK elebaşlarından Cemil Bayık geçtiğimiz haftalarda, “Halkımız meşru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliştirmeli. Tüm halkımız silah almalı. IŞİD ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli" diyerek 'şehir savaşı' sinyali vermişti.


#Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi
#cizre
#pkk
9 yıl önce