|

PKK Kuzey Irak’tan saldırdı

Hakkari Şemdinli'den acı haber geldi. PKK’lı teröristler, Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinden ağır silahlarla Tekeli Köyü'ndeki askeri üssü hedef aldı. Saldırıda modüler üs bölgesindeki çalışmalara katılan er Sercan Fidan ile işçi Osman Soylu şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 01:58 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sercan Fidan saldırıda şehit düştü.
Sercan Fidan saldırıda şehit düştü.

PKK’lı terörist bu kez Hakkari Şemdinli’den saldırdı. Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızan teröristler Tekeli Köyü üs bölgesini ağır silahlarla hedef aldı. Irak topraklarındaki Hakurk bölgesinde geldikleri belirlenen teröristler dün sabah saatlerinde üs bölgesindeki modüler inşaat çalışması alanına doçka, uçaksavar, havan ve roketlerle ateş açtı. İlk ateşte bir asker ile bir sivil işçi şehit düştü. Valilikten yapılan açıklamada, Tekeli Taburu’na bağlı 2867 rakımlı tepeye sınırın Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendiği belirtildi.

AĞIR SİLAHLARLA HEDEF ALINDI

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan havan, roket ve doçka atışı sonucu modüler üs bölgesi çalışmasında görevli bir işçi, bölge emniyetinden sorumlu bir askeri personel şehit olmuş, 2 askeri personel yaralanmıştır. Yaralı personelin tedavileri, sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.”

EDİRNE VE OSMANİYE’YE
ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Piyade Er Sercan Fidan’ın (25) Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesindeki ailesine acı haber ulaştı. Aileye şehadet haberini, Uzunköprü 2. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Armağan Paytoncu verdi. Büyük üzüntü yaşayan baba Refik ve anne Zeynep Fidan’a sağlık ekipleri müdahalede bulunurken, aile, yakınlarınca teskin edilmeye çalışıldı. Aynı saldırıda şehit olan işçi Osman Soylu’nun ise Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Osman Soylu’nun (26) şehadet haberini alan babası Salih, annesi Şükran ve eşi Serap Soylu ile yakınları gözyaşı döktü. Şehidin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

  • Tayin olacaktı
  • Şehit olan Piyade Er Sercan Fidan'ın amcası İbrahim Fidan, şehidin tayininin Çukurca’ya çıktığını buraya gitmek için hazırlık yaptığını söyledi. Amca Fidan, “En son Ramazan Bayramı'nda gelmişti. Bu terör bitsin artık" dedi.
#Irak
#Hakurk
7 yıl önce