|

PKK’lıya özel doktor!

Suriye’de PKK saflarında çatışırken kalçasından yaralanan terörist Mahfuz Şimşek tedavi için getirildiği İstanbul’da örgüt evinde yakalandı. Özel bir hastanede tedavisi başlayan terörist için daha sonra örgüt evine özel doktor geldiği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 04:55 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde operasyon düzenledi. Terör ekipleri tarafından 20 adrese düzenlenen baskınlarda, Suriye'de yaralanıp tedavi için İstanbul'a getirilen PKK'lı da yakalandı. Mahfuz Şimşek isimli teröristin, özel bir hastanede muayene edildiği ardından örgüt evine getirilerek tedavisinin burada devam ettiği belirtildi.



KANDİL EĞİTİMLİ


Ayrıca PKK'lı için özel hastaneden bir doktorun da örgüt evine geldiği söylendi. Operasyon kapsamında terör ekiplerince yakalanan Mahfuz Şimşek haricinde 11 militan daha yakalandı. PKK'lı teröristin Kandil'de örgüt eğitimi aldığı öğrenildi. Uzun yıllar dağdaki örgüt kamplarında kalan Mahfuz Şimşek'in, son dönemde Suriye'de çatışmalara girdiği söylendi. Yaralı olarak gözaltına alınan militan, müdahale için hastaneye götürülen teröristin terör şubede sorgusu başladı.


Kanarya'da terör operasyonlarının başladığı sırada, PKK'nın finans kaynaklarına yönelik operasyonlar için de adım atıldı.





FİNANS AYAĞINA DARBE VURULDU


Örgütün 700 bin TL'lik deposuna yapılan baskının ardından, dün sabahta Kanarya semtinde bulunan örgüt depolarına operasyon düzenlendi. Piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 150 bin kaçak sigara ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün gerçekleştirdiği operasyona Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik (İNP) ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de katıldı.



TELEFON ŞİFRELERİ İNCELENİYOR


Örgüt evinde yapılan aramalarda şifrelenmiş 3 cep telefonu ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Polis şimdi, militanların üzerinden çıkan şifrelenmiş cep telefonlarını inceliyor. Telefonların örgüt militanları arasında gerçekleşecek olan özel görüşmeler için kullandığı öğrenildi. Telefonlardan birisinin ise yaralı olan teröriste ait olduğu söylendi.


#pkk
#kandil
#pkklı teröristler
8 yıl önce