|

PKK'nın iş makinelerini kullanmasına önlem

Bitlis Valiliği, son günlerde yaşanan terör olaylarında iş makinelerinin kullanılmasını önlemek amacıyla kent genelindeki tüm iş makinelerine, "İş Makinesi Tanıtım ve Görev Belgesi" bulundurma zorunluluğu getirdi. İstenilen belgeyi ibraz edemeyen iş makineleri parka çekilecek.

Yeni Şafak
20:44 - 20/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:02 - 20/08/2015 Perşembe
AA

Bitlis Valiliği, son günlerde yaşanan terör olaylarında iş makinelerinin kullanılmasını önlemek amacıyla kent genelindeki tüm iş makinelerine, "İş Makinesi Tanıtım ve Görev Belgesi" bulundurma zorunluluğu getirdi.



Terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen "yol kesme ve hendek açma" gibi eylemlerde iş makinelerinin kullanılması üzerine harekete geçen Bitlis Valiliği, iş makinelerinin kullanılmasını önlemek amacıyla genelge yayımladı.



5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C Maddesi gereğince ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre gönderilen genelgede, son günlerde yaşanan terör olaylarında iş makinelerinin sıkça kullanıldığının tespit edilmesi üzerine iş makinelerinin kullanımı, sevk ve idaresi hakkında bazı karar ve tedbirler alınmasının uygun görüldüğü belirtildi.



Genelgede, şu ifadelere yer verildi:



"Buna göre, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ilgili kuruluşlar, kurumlar için kiralama, hizmet alımı veya ihaleli iş yapan firmalar, özel firmalar ve şahıslara ait iş makineleri de dahil olmak üzere, trafiğe çıkan her türlü iş makinesi için makine sahibine ait ruhsat bilgileri, operatörünün adı soyadı ve TC kimlik numarası, hangi kurum veya kuruluş ile kişi adına iş yaptığı, makinenin hangi iş için görevlendirildiği ve güzergah ile hangi saatler arasında çalışma yapacağına ilişkin bilgiler, 'İş Makinesi Tanıtım ve Görev Belgesi'nde yer alacak ve bu belge günlük olarak düzenlenecektir. Bu belge yetkili kişi tarafından imzalanıp, mühür ve kaşe yapılmak suretiyle iş makinesi operatörüne teslim edilecektir."



İş makinelerinin, kolluk kuvvetleri tarafından gerek seyir halinde gerekse çalışma esnasında denetime tabi tutulacağı kaydedilen genelgede, ilgili kişiye iş makinesi tanıtım ve görev belgesinin sorulacağı, belgeyi ibraz edemeyen iş makinelerinin parka çekileceği ifade edildi.



İş makinesi, istenilen yere park edecek


Genelgede, yaygın şiddet olaylarının cereyan etmesi halinde mülki amirin emriyle kolluk kuvvetlerinin, iş makinesi tanıtım ve görev belgesi bulunduran araçların işlerine ara vermeleri ve gösterilecek yere park etmelerini isteyebileceğine değinilerek, şunlar kaydedildi:



"Bu durumda araçların yaptıkları işe ara vermeleri ve kendilerine gösterilen yere park etmeleri zorunludur. Bu hususta direnç gösterilmesi halinde kolluk tarafından zor kullanılarak iş makineleri parka çekilecek. Madde hükümleri uygulanacaktır. Yukarıdaki hükümlerin icrasından ilçelerde ise kaymakamlar sorumludur. Alınan karar ve tedbirler, belediyeler ve kamu kurumları tarafından her türlü vasıtayla kamuoyuna duyurulacaktır."

#terör olaylarında iş makinelerinin kullanılması
#genelge
#Bitlis Valiliği
9 yıl önce