|

PKK'nın şehit ettiği Aytaç Baran yeniden doğdu

9 Haziran'da PKK'lı çetelerin silahlı saldırısı sonucu Diyarbakır'da şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın saldırı sırasında hamile olan eşi bu akşam saatlerinde doğum yaptı. Bir erkek çocuk dünyaya getiren Gülşen Baran, bebeğe şehit edilen babasının ismini verdi.

Yeni Şafak
21:49 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:07 - 11/08/2015 Salı
Diğer

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der'in başkanlığını yürüten ve Hüda Par'a yakınlığıyla bilinen Aytaç Baran, Diyarbakır Şehitlik semtinde uğradığı silahlı saldırıda 3 kurşunla vurulmuş ve kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde vefat etmişti. Üç çocuk babası olan 38 yaşındaki Baran öldürüldüğünde eşi Gülşen Baran hamileydi. haberseyret.com sitesinin haberine göre Aytaç bebek bu akşam saat 19:30'da dünyaya geldi. Anne Gülşen Baran ve minik bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken ailede buruk bir sevinç hakim.



PKK tehdit ediyordu

Diyarbakır'da 6-8 Ekim Kobani olaylarında linç edilerek öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının ardından seçimden hemen sonra suikastle öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın avukatı Abdulgani Orhan, Aytaç Baran'ın seçimden dört beş gün önce PKK'lılar tarafından tehdit edildiğin açıklamıştı. Baran'ın başkanlığını yürüttüğü ve 2005 yılında Diyarbakır'da kurulan İhya-Der ise eğitim, sağlık ve insani yadım alanlarında faaliyet gösteriyordu.




#Aytaç Baran
#İHYA-DER
#HÜDA-PAR
#PKK
#Suikast
9 yıl önce