|

PKK'ya destek şovu fezlekede

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve Diyarbakır Milletvekili Erdoğmuş için ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan fezleke hazırlandı. Demirtaş ve Erdoğmuş, protesto amaçlı sözde sivil Cuma mamazı organize etmiş ve PKK'nın faaliyetlerine bölge halkından destek istemişti

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:37 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'ya operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için Cuma namazını istismar eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için fezleke düzenlendi. Demirtaş, bir grup HDP'liyle birlikte Diyarbakır'da Cuma namazı kılmıştı. Namazın ardından parti otobüsünün üzerine çıkan Demirtaş'ın adeta şov yaptığı görülmüştü. Demirtaş'ın Diyarbakır HDP İl Kongresi'ndeki konuşmasında söz ettiği ve 'sözde' denildiği için büyük tepki gösterdiği 'Sivil Cuma namazı eylemi' ile ilgili hazırlanan fezlekede, Demirtaş ve Erdoğmuş'un “Terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediği belirtildi.



TERÖR PROPAGANDASI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 29 Mart'ta hazırlanan fezlekede, 4 Mart 2016 tarihinde 11.00-13.15 saatleri arasında Demokratik İslam Kongresi (DİK) organizesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Yenişehir İlçesi Sümer Park Ortak Yaşam Alanında sözde sivil Cuma Namazı kılındığı belirtildi.





DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPTI


İddianamede, 'şüpheliler' Selahattin Demirtaş ve Nimettullah Erdoğmuş'un toplanan kalabalığa hitaben, basın açıklaması yaptıkları yer aldı. Fezlekede, Demirtaş ve Erdoğmuş'un yaptığı konuşmalar da aktarılırken, Demirtaş ve Erdoğmuş'un konuşmaları incelendiğinde yukarıda bahsedildiği üzere PKK/KCK üst yöneticilerinin talimatları doğrultusunda hareket eden örgüt mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yapılan operasyonları katliam, örgüt mensuplarınca kazılan hendekleri özgürlük mücadelesi ve direniş olarak nitelendirdikleri, vatandaşları, bu hususta örgüt mensuplarına destek olmaya ve direnmeye çağırdıkları belirtildi.



PKK'YA AÇIK DESTEK


Fezlekede, Demirtaş'ın terör örgütü mensuplarına gerilla diye bahsettiği, şüphelilerin terör örgütü mensuplarını devletin güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmayı haklı gösterdikleri ifade edildi. Halen HDP İstanbul Milletvekili olan Demirtaş ve HDP Diyarbakır Milletvekili Erdoğmuş hakkında anayasanın 83'ün maddesi gereği dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.


#HDP
#Selahattin Demirtaş
#PKK
8 yıl önce