|

Polis gözaltı için konsoloslukta

FETÖ’cü polis müdürleri ve kaçak savcı Zekeriya Öz’le irtibatı belirlenen ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’un ardından bir konsolosluk görevlisi daha bu soruşturmada şüpheli oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:11 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ'cü Topuz mahkemedeki ifadesinde konsoloslukta FETÖ’ye bağlı olduğunu bildiği isimleri paylaştı.
FETÖ'cü Topuz mahkemedeki ifadesinde konsoloslukta FETÖ’ye bağlı olduğunu bildiği isimleri paylaştı.

Alınan bilgiye göre yeni gözaltı kararı 'casusluktan' tutuklanan Metin Topuz'un verdiği ifadenin ardından geldi. Topuz mahkemedeki ifadesinde konsoloslukta FETÖ’ye bağlı olduğunu bildiği isimleri paylaştı. Bu ismin konsoloslukta güvenlik müdürü olarak görev yapan Mete C. İsimli kişinin Zaman Gazetesi’ne abone olduğunu bildiğini aktardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu ifade sonrası soruşturmayı genişletti. Yapılan tespitler ve Topuz'un ifadesi doğrultusunda harekete geçilerek ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda tıpkı Topuz gibi diplomatik bir misyon üstlenmeyen görevli N.M.C. hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet güçleri şüphelinin evde olmadığını belirledi. Şüphelinin eşi S.C.’nin Bank Asya’da hesabı olduğu tespit edilirken, kızı K.İ.C ile birlikte gözaltına alındı.

'SOHBETLERE GİDERDİ'

Yapılan aramalarda bulunamayan konsolosluk görevlisinin ABD'nin İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda olduğu belirlendi. Konsolosluğa giden emniyet görevlileri ise şüphelinin gözaltına alınma işlemini gerçekleştiremedi. Şüphelinin eşi ve çocuğunun emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Mete C.’nin Bakırköy bölgesinde FETÖ’nün sohbetlerine katıldığı öne sürüldü.

#Mehmet Topuz
#FETÖ
#ABD
7 yıl önce