|

Polis o genci böyle vurdu

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan cinayetin görüntüleri ortaya çıktı. Trafikte Yılmaz’la tartıştığı iddia edilen Ahmet Sülüşoğlu’nun, polis lojmanına kadar gelip kurusıkı tabancasını polise doğrulttuğunu gösteren görüntüler Yılmaz’ın şüpheliyi yakın mesafeden vurduğunu gösteriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:02 - 18/08/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın tutuklanmasıyla sonuçlanan 'Halkalı cinayeti'nin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. 17 Ağustos gecesi yaşanan olayda, ailesiyle birlikte aracıyla polis lojmanına doğru ilerleyen Celal Yılmaz, aracının 'önüne kıran' bir motosikletliyle trafikte tartışmış, sözlü atışmanın ardından motosikletli kişi, polis şefi Yılmaz'ın aracını takip etmişti.



TABANCAYI DOĞRULTUYOR




Görüntülerde motosikletli Ahmet Sülüşoğlu'nun, Yılmaz'ı Halkalı Polis Lojmanları'na kadar takip ettiği ve kısa süreli tartışmanın ardından, sonradan kurusıkı olduğu ortaya çıkan tabancasını polise yönelttiği görülüyor. Emniyet Müdürü Yılmaz, kendisine yöneltilen kurusıkıyı gerçek tabanca sanarak 33 yaşındaki Sülüşoğlu'nu 3 kurşunla öldürdü. Olay sonrası teslim olan Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.





TALİHSİZ GENÇ 3 KURŞUNLA CAN VERDİ


Önceki gece saat 01:00'da meydana gelen olaya ilişkin görüntülerde Sülüşoğlu, motosikletten iner inmez silahına sarılıyor. Polis şefi Yılmaz'ın yanında 3 kişinin daha olduğu görülürken, olay yerinde bir de güvenlik görevlisi bulunuyor. Yılmaz, kendisine silah doğrultan Sülüşoğlu'na 3 el ateş ediyor. Daha sonra 112 Acil'i arayarak yardım çağırıyor ancak ağır yaralı genç olay yerinde can veriyor. Motosiklet sürücüsünün tabancasının kurusıkı olduğu da çok geçmeden tespit ediliyor.



Ailenin 8 saat isyanı


Trafikte tartıştığı Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ı takip ederek polis lojmanlarına silahıyla gelen ve müdürün ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Sülüşoğlu'nun ailesi açıklama yaptı. Benzin istasyonunda kasiyerlik yapan çocuğunun başına, kalbine ve boynuna aldığı kurşunlarla yaşamını yitirdiğini söyleyen baba Mehmet Sülüşoğlu, “Karakola çağırdılar. 'Bizimkilerden bir tanesi vurmuş' dediler. 'Ahmet silah taşımaz' dedim. Bir insan hayvana bile üç el ateş etmez. Öldürmek için sıkmış” dedi. Talihsiz gencin yengesi Serpil Sülüşoğlu ise olaydan 8 saat sonra haberdar edilmelerine tepki gösterdi. “Öldüğünü, 8 saat sonra fatura getirir gibi haber verdiler. O polis, öldürmeyip etkisiz hale de getirebilirdi” ifadelerini kullandı. TIR şoförü ağabey Mecnun Sülüşoğlu ise “Artık ne olduysa gururuna yediremeyip arabanın önünü kesmiş. Tartışmışlar, polisin silahını görünce, gidip kurusıkı bir silah bulmuş. Çok tahrik olduğundan şüpheleniyoruz. Normalde o mizaca sahip bir insan değil” diye konuştu.



#Celal Yılmaz
#Ahmet Sülüşoğlu
#Halkalı cinayeti
9 yıl önce