|

Polislere soruşturma

Bağcılar’da motorize polislerce darp edilen Efrayim Yakar ve annesi Gülseren Yakar için İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık müfettiş görevlendirirken, İstanbul Emniyeti de idari soruşturma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Thursday
Güncelleme: 07:59 - 22/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Efrayim Yakar ve annesi Gülseren Yakar’a yapılan işkencenin fotoğrafları sosyal medyada çok tepki çekti.
Efrayim Yakar ve annesi Gülseren Yakar’a yapılan işkencenin fotoğrafları sosyal medyada çok tepki çekti.

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde iftara giderken polislerce darp edilen Efrayim Yakar ve annesi Gülseren Yakar için İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Sokak ortasında vatandaş döven polis ekipleri için Bakanlık müfettiş görevlendirirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Sosyal medyada da büyük tepki toplayan olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduklarını belirten Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Yakar ailesi hakarete, karakolda ise işkenceye maruz kaldı. Yaklaşık 30 avukatla bu işin takipçisi olacağız” dedi.

İŞKENCE RAPORU ALDILAR

Ailenin olay sırasında oruçlu olduğunu ifade etmesine rağmen polislerin söylemlerini sürdürdüğünü kaydeden Elibüyük, “Aileye ‘siz teröristsiniz oğlum tuttuğunuz oruç kabul olmaz’ diyorlar. Daha sonra hastanede darp raporu verilme sürecinde de doktora baskı yapıyorlar. Biz dün önce Bağcılar Devlet Hastanesi’nden yeni bir rapor, Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nden de detaylı bir işkence raporu aldık” diye konuştu.

KAZANIMLAR
HEDER EDİLMESİN

AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana işkenceyle mücadele ettiğini hatırlatan Elibüyük, “Bu devam ederse, iktidarın işkenceyle alakalı bunca kazanımı da heder edilecek. Bir ve beraber olcakken, bu yapıların hoyratça heder etmesine izin vermemliyiz. Emniyet kendi içindeki çürük elmaları temizlemeli ki töhmet altında kalmasın” dedi.

ANNEYİ DE DARP ETTİLER

Bağcılar’da iftara az bir zaman kala polisler tarafından aracı durdurulan Efrahim Yakar, yapılan kaba aramaya sadece ‘neden bu kadar dağıttınız’ deyince, polislerin saldırısına uğramıştı. Polisler, Yakar’ı ve annesini dövmüştü.

#İçişleri Bakanlığı
#İstanbul Emniyeti
#Bağcılar
7 years ago