|

"Referandum sonrası yeni süreç"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündemi Tvnet'e açıklama yaptı. Başkanlık sistemin refarandumda onaylanması halinde yeni bir hukuki sürecin başlayacağını belirten Kurtulmuş, başkanlık sisteminin oturmasının zaman alacağını söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin terör tehdidine karşı her türlü önlemi aldığını vurguladı.

Yeni Şafak
16:36 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:53 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı ve gündemi Tvnet'e

değerlendirdi. Kurtulmuş'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Referandum olur ve başkanlık için millet onay verirse ondan sonra hukuki süreç başlayacak. Tartışılacak konular var. Başkanlık sisteminin oturtulması hiç kuşkusuz zaman alacak. Başkanlık sistemi getirildiği zaman kontrol mekanizmalarını yerleştirmek gerek.



"Türkiye her türlü tedbir almıştır
"


Musul konusu Kuzey Irak konusunda görüşlerini net şekilde ifade etti alanlar DAEŞ'tan alınırken oralara başka örgütleri koymayın ve etnik temizlik yapılmaması konusuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledik. En üst perdeden görüşlerimizi söyledik ve bütün taraflarla irtibatımızı sürdürdük. Operasyon devam ediyor Türkiye 4 F-16 ise hava koordinasyon merkezine dahil olmuştur. Olumsuz bir senaryo karşımıza çıkar Türkiye'ye karşı bir tehdit çıkarsa Türkiye her türlü tedbir almıştır. Türkiye'nin B ve C planlarını devreye sokacak zemin inşallah oluşmaz. Uluslararası koalisyonun ilgili tarafların üzerinde durması gereken şey nasıl bir yönetim oluşacak. Musul başka unsurlar tarafından yönetilmeye kalkılmamalıdır.



"Terör örgütlerinden temizlenecek
"


Çok sabrettik DAEŞ, PKK, FETÖ gibi birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısına uğruyor. Sabrettik, her sabrın bir sonu var. Fırat Kalkanı ile Türkiye'nin sabrının ne anlama geldiği görülmüş oldu. Türkiye bir harekât yürütüyor ve 5 bin metrekarelik alan terör örgütlerinden temizlenecek. Kuzey Irak kaynaklı terör örgütleri de havadan bombalanıyor. Gerektiğinde her türlü operasyonu yaparız.









#Numan Kurtulmuş
#AK Parti
#Başkanlık
8 yıl önce