|

Reform hükümetine güven oyu

Ekonomi kökenli isimlerin yer aldığı 64. Hükümet, iş dünyasından güven oyu aldı. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinenin, reformların hızla hayata geçirilmesi bakımından önemli olduğuna dikkat çeken iş dünyası, mesajlarında yüksek büyüme iştahının da süreceğini vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2015 الأربعاء
Güncelleme: 00:13 - 25/11/2015 الأربعاء
Yeni Şafak

Özellikle ekonomi kökenli yeni isimlerle dikkat çeken 64. Hükümet'in, iş dünyası için reformların hayata geçirilmesi adına önemli bir gösterge olduğu görüşü ön plana çıktı. Yeni kabineyi değerlendiren iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'e güven oyu verdi. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yeni hükümetin kararlı duruşuyla yüksek büyüme iştahını sürdüreceğine dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, reformların hızla hayata geçeceğine olan inançlarının arttığını belirterek, ekonomiye odaklanma mesajları verdi.



EKONOMİ ADINA FIRSAT


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı değerlendirmede, güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmasının istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Yeni hükümetimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine, ekonomiye ve reform sürecine odaklanacağına inanıyorum. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı. 2023 için koyduğumuz ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşabilmek için yoğun bir mesai harcamaya hazırız” dedi.



BÜYÜME İŞTAHI ARTACAK


Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, 4 yıl sürecek bir istikrar hükümetinin işbaşında olmasının Türkiye için önemli olduğunu belirterek, “Dünyada yaşanan gerilemeye rağmen ekonomik göstergeleri olumlu seyreden Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yeni hükümetin kararlı duruşuyla yüksek büyüme iştahını sürdüreceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 2023 hedeflerine ulaşmanın arge, tasarım, inovasyon ve markalaşmadan geçtiğinin altını çizen Büyükekşi, “Büyüyen, ihracatı gelişen ve gelecek nesilleri refah içinde yaşayan güçlü bir ülke inşa etmek üzere yapıcı çözüm önerilerimizi paylaşacağız” açıklamasını yaptı.



13 yılın tecrübesi


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, kabinede hem 13 yılın tecrübesini sürdürecek, hem de yeni bir enerjiyle çalışacak isimlerin bir arada olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Çağlar, yapısal reformlarla hükümetin yeni bir başarı hikayesi yazacağına emin olduklarını belirterek, "Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz" dedi.



Dinamizm getirdi


Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, bu kabine “Tecrübe ve dinamizm ifade eden bir kabine imajı veriyor” şeklinde konuştu. Mustafa Koca, şöyle devam etti: “Ülkemizin hedeflerine ulaşması için hem temel büyüme politikalarında değişikliğe, hem de ciddi anlamda yapısal reform çalışmalarına ihtiyaç var. Bunu bekliyoruz.”



Kazanımlar korunmalı


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, iş dünyası olarak, 2019 yılına kadar görev yapacak hükümetin söz konusu ikinci nesil reformları uygulayacağına ve diğer tüm ekonomik reformların devam edeceğine inandıklarını vurguladı. Türkiye'nin, bölgedeki en büyük ve krizlerin ortasında bir güven, istikrar ve itibar adası olduğuna dikkati çeken Vardan, “Kazanımlarımızı koruyacak ve ekonomimizin dönüşümünü sağlayacak bir program uygulanmasını bekliyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız tüm temaslarda hükümetimizin büyük dönüşümünü gerçekleştirme kararlılığında olduğunu gördük” diye konuştu.





#Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Başbakan Davutoğlu
#Ömer Cihad Vardan
٪d سنوات قبل