|

Robotik çocuklar ödüle doymuyor

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin INTEGRA 3646 isimli robotik takımı, ABD’de tarih yazdı. Öğrenciler, Kaliforniya’da Chairman’s Award ödülünü aldı; Houston’daki dünya şampiyonasında da ilk 3’e girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 00:22 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Robotik çocuklar ödüle doymuyor
​Robotik çocuklar ödüle doymuyor

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin INTEGRA 3646 isimli robotik takımı, Kaliforniya’da düzenlenen FIRST Robotics Competition yarışmasının en prestijli ödülü olan Chairman’s Award’ı aldı. Öğrenciler, daha sonra Houston’da gerçekleşen dünya şampiyonasında 4 bin takım arasında ilk 3’e girerek ABD’de tarih yazdı. Takım, California Bölgesel Şampiyonluğu ve Chairman dünya finalistliği ödüllerinin sahibi olarak tarihi bir zafere imza attı. Bahçeşehir Koleji, 2006 yılından bu yana matematiksel düşünme becerisini geliştirerek, fen alanında çalışma kapasitesini artırmayı hedefleyen STEM eğitimlerine büyük önem veriyor. Türkiye’de bu eğitimleri başlatan ilk okul olan Bahçeşehir Koleji, öğrencilerini robotik çalışmalara da yönlendiriyor.

TÜRKİYE’NİN EN FAYDALI
MODEL GELİŞTİREN LİSESİ

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin biyoloji, fizik, kimya, bilgisayar, enerji verimliliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilim Tarihi ve Tarih, Matematik, Coğrafya, Psikoloji alanında hazırladıkları araştırma projeleri ulusal ve uluslararası alanda da ödüller kazanıyor. TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları’nda toplam 24 madalya kazanan Bahçeşehirliler, Bilim Olimpiyatları’nda gümüş ve altın madalya almaya hak kazandı. Öğrenciler aynı zamanda Türkiye’nin en faydalı model geliştiren lisesi olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Öğrencilerin çevre ve sosyal konularda fark yaratacak ve patenti alınan birçok projesi aynı zamanda ‘Faydalı Model’ olarak da tescilleniyor. Yaptıkları projelerle patent başvuruları yapan öğrenciler, Türkiye’deki pek çok üniversiteyi geride bırakıyor.

#​Bahçeşehir Koleji
#INTEGRA
7 yıl önce