|

Ruslar hastane bombaladı

Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişinin hayatını kaybettiği, 62 kişinin yaralandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:54 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Halep'te sivil savunma yetkilisi İbrahim Hac İbrahim, ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının bulunduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti. İbrahim Rus jetlerinin gün içerisinde Bab Neyrab semtinde de yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda yaralananların sivil savunma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda enkaz altından çıkartıldığını vurguladı.



EKİPLERE DE BOMBA


İbrahim, şunları kaydetti: “Ruslar bu gece Sukeri'deki Kudüs hastanesine saldırarak yerle bir etti. Bölgeye giden ekiplere ve hastane bölgesine ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu hastanede tedavi gören sivil hastalardı.”





KİMYASAL SALDIRI


Ruslar dün de Halep'in Türkmen mahallelerinden Höllük'ü klor gazıyla vurdu. Bombardıman sonrası iki ev tamamen tahrip olurken, bölgede onlarca sivil zehirlenme nedeni ile hastanelere kaldırıldı. Klor gazı saldırısından daha çok çocuklar etkilendi.



#Rus ordusu
#Halep
#Höllük
8 yıl önce